ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Αθήνα. Απρίλιος 1967. Σε ένα χαοτικό πολιτικό γραφείο νεολαίας,ένα μήνα πριν τις εκλογές, μια...

ELLY LOVES JAZZ

ELLY LOVES JAZZ

Μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικάτραγούδια που...

ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΛΙΛΙΘ

ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΛΙΛΙΘ

Μια παράσταση-ταξίδι στη φύση της γυναίκας και τα πάθη της. Οι τέσσερις παντοδύναμεςΜοίρες -...

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

Μια σατιρική «λευκή» κωμωδία για την αξία της ζωής, την ανάγκη αναγνώρισης και τοπαράλογο μιας...

Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΒΟΣΚΟΣ

Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΒΟΣΚΟΣ

Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδηςέγραψε το 1909, μετά...

ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ

ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ

«Μπορείς να γκρεμίσεις έναν κόσμο, αλλάζοντας απλώς μια λέξη;»Μια παράλογη κωμωδία από την ομάδα...

ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ

ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ

Το σπουδαίο έργο «Το Χελιδόνι» του Ισπανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούαπαρουσιάζεται από τις 20...

Τρεις Αδελφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)

Τρεις Αδελφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)

Κάπου εκεί έξω σίγουρα υπάρχει κάτι καλύτερο. Μη φοβάσαι. Μη φοβάσαι τίποτα.Το έργο Τρεις...

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ στον γαλαξία της Αναγνωστάκη

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ στον γαλαξία της Αναγνωστάκη

Στο Θέατρο Ψυρρή, από τις 18 Απριλίου, θα παρουσιαστεί το έργο «Ο ΟΥΡΑΝΟΣΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ στον...

Τα κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ

Τα κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ

Έξι [και ένας] οι ήρωες και ηρωίδες Των κυμάτων της Βιρτζίνια Γουλφ (1931),στη σκηνή του θεάτρου...

  • ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

    ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

    Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026 17:12
  • ELLY LOVES JAZZ

    ELLY LOVES JAZZ

    Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026 00:21
  • ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΛΙΛΙΘ

    ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΛΙΛΙΘ

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 23:43
  • Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

    Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 17:10
  • Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΒΟΣΚΟΣ

    Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΒΟΣΚΟΣ

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 16:55
  • ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ

    ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 16:35
  • ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ

    ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 16:17
  • Τρεις Αδελφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)

    Τρεις Αδελφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 15:08
  • Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ στον γαλαξία της Αναγνωστάκη

    Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ στον γαλαξία της Αναγνωστάκη

    Κυριακή, 29 Μαρτίου 2026 14:38
  • Τα κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ

    Τα κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ

    Σάββατο, 28 Μαρτίου 2026 13:44

XENSEL AFISA 2021 STUDIO PROMO

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» της Έλλης Βοζικιάδου συμπληρώνει φέτος 42 χρόνια αδιάλειπτης θεατρικής πορείας (1980-2022), με κύριο γνώμονα την ποιότητα, τη συνέπεια και το ήθος. Ιδρυτές της ΘΥΜΕΛΗΣ  η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και θιασάρχης Έλλη Βοζικιάδου και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συνθέτης Διονύσης Κούτσης. Το θέατρό μας εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει πλούσια πολιτιστική δράση (Κεντρική – Παιδική Σκηνή, εκπαιδευτικές παραστάσεις για μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, σεμινάρια, διαλέξεις κ.α.) και αποτελεί ορμητήριο για περιοδείες τις θερινές περιόδους. Κατά τη διαδρομή αυτών των χρόνων καλύψαμε με συνέπεια στην ποιότητα όλη τη γκάμα του θεάτρου, δίνοντας μεγάλη προσοχή στον εξαιρετικά υπεύθυνο και ευαίσθητο τομέα του παιδικού και εφηβικού θεάματος γαλουχώντας με τα έργα μας γενιές παιδιών και νέων που το λάτρεψαν.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 το θέατρο ΘΥΜΕΛΗ για το φετινό χειμώνα μεταφέρεται στο κινηματοθέατρο “STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”, έναν ιστορικό κινηματογραφικό χώρο Τέχνης στην Πλατεία Αμερικής στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλησίον του θεάτρου μας, χωρητικότητας 750 θέσεων, όπου ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών δεν θα ξεπερνά τα 375 άτομα (50% των καθισμάτων), με σκοπό την πρόσθετη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. 

Η αίθουσα είναι μεικτή.    

xensel 10

                      Λιμπρέττο: Αντελάϊντ  Βέττε                               

                      Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης                                 

                      Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου 

                      Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύσης Κούτσης  

                      Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής     

                      Κοστούμια: Έλσα Βώκου

                      Φωτισμοί:  Ιωάννα Κούτση

                      Ηχοληψία: Σταμάτης Αρβανιτίδης

              Ηθοποιοί:  Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης,  

                                Έλλη Λορέντη, Νίκη Αναστοπούλου.                                                              

xensel 7

            Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος,  εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Διονύση Κούτση κοσμούν την παράσταση. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη  μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας. 

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 10 χρονών.  Διάρκεια: 90’.  

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Κυριακή 24/10, 31/10, 14/11,  21/11, 28/11
ώρα 11.15’ Π.Μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ το άτομο.

Άνεργοι-πολύτεκνοι: 5 εύρώ το άτομο.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου άνω των 20 ατόμων: 5 ευρώ το άτομο.

Πάρκινγκ: ακριβώς δίπλα στο κινηματοθέατρο.

“STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”

Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής

Πληροφορίες στο θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» στο τηλέφωνο 210-8657677

ezgif.com resize

psihwn litrwsis banner

o kuklos me tin kimwlia banner

TO MAGIKO KLEIDI 2023banner

banner diathlasi