Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

«Η Κατάρα της Κασσάνδρας»: Όταν η αλήθεια βρίσκει επιτέλους τη φωνή της   Μια...

COYOTE  VS ACME

COYOTE VS ACME

  Η ταινία που έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο στο παγκόσμιο Box...

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

Το νησί της Ακαμάνδης ετοιμάζεται να αποκτήσει νέο βασιλιά. Μια απρόσμενη αποκάλυψη όμωςέρχεται...

ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ  2η χρονιά

ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ 2η χρονιά

Η τρυφερή και απολαυστική ιστορία των δύο ξεροκέφαλων μαγείρων, επιστρέφει για 2ησυνεχόμενη...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΥΒΑΛΟΣ 2η χρονιά

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΥΒΑΛΟΣ 2η χρονιά

Μετά τον πρώτο γύρο παραστάσεων, ο “Αμερικάνικος Βούβαλος” συνεχίζει...

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ  ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Ένας άντρας σηκώνεται για πρώτη φορά να μιλήσει σ’ έναν κύκλοΑνώνυμων Εξαρτήσεων. Δηλώνει...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ & GUESTS 90’s PARTY ΣΤΗ MEDUSA ATHENS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ & GUESTS 90’s PARTY ΣΤΗ MEDUSA ATHENS

Κάθε Κυριακή στις 16:00 Ο Γιώργος Θεοφάνους μάς ταξιδεύει στη χρυσή δεκαετία των '90s,με τις...

ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ

ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ

“Τούτος ο τόπος απ' άκρη σ' άκρη έχει εκατοντάδες φυτεμένα κυπαρίσσια.Στητά, περήφανα,...

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Ποιος είναι τελικά ο πειρασμός; Πρόγευμα, γεύμα, απογευματινόν τέϊον, δείπνον: Στην αστική...

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ  5oς χρόνος

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ 5oς χρόνος

= Προλάβετε τις περιορισμένες θέσεις που ανοίγει η more.comκαι για αυτό το Νοέμβρη.Συνεχίζουμε...

  • Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

    Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

    Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2026 14:50
  • COYOTE  VS ACME

    COYOTE VS ACME

    Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026 14:14
  • ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

    ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 19:01
  • ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ  2η χρονιά

    ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ 2η χρονιά

    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 18:29
  • ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΥΒΑΛΟΣ 2η χρονιά

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΥΒΑΛΟΣ 2η χρονιά

    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 16:25
  • Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ  ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

    Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 01:49
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ & GUESTS 90’s PARTY ΣΤΗ MEDUSA ATHENS

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ & GUESTS 90’s PARTY ΣΤΗ MEDUSA ATHENS

    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 01:34
  • ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ

    ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ

    Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 00:48
  • Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

    Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

    Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026 18:33
  • ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ  5oς χρόνος

    ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ 5oς χρόνος

    Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026 18:20

XENSEL AFISA 2021 STUDIO PROMO

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» της Έλλης Βοζικιάδου συμπληρώνει φέτος 42 χρόνια αδιάλειπτης θεατρικής πορείας (1980-2022), με κύριο γνώμονα την ποιότητα, τη συνέπεια και το ήθος. Ιδρυτές της ΘΥΜΕΛΗΣ  η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και θιασάρχης Έλλη Βοζικιάδου και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συνθέτης Διονύσης Κούτσης. Το θέατρό μας εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει πλούσια πολιτιστική δράση (Κεντρική – Παιδική Σκηνή, εκπαιδευτικές παραστάσεις για μαθητές α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, σεμινάρια, διαλέξεις κ.α.) και αποτελεί ορμητήριο για περιοδείες τις θερινές περιόδους. Κατά τη διαδρομή αυτών των χρόνων καλύψαμε με συνέπεια στην ποιότητα όλη τη γκάμα του θεάτρου, δίνοντας μεγάλη προσοχή στον εξαιρετικά υπεύθυνο και ευαίσθητο τομέα του παιδικού και εφηβικού θεάματος γαλουχώντας με τα έργα μας γενιές παιδιών και νέων που το λάτρεψαν.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 το θέατρο ΘΥΜΕΛΗ για το φετινό χειμώνα μεταφέρεται στο κινηματοθέατρο “STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”, έναν ιστορικό κινηματογραφικό χώρο Τέχνης στην Πλατεία Αμερικής στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλησίον του θεάτρου μας, χωρητικότητας 750 θέσεων, όπου ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών δεν θα ξεπερνά τα 375 άτομα (50% των καθισμάτων), με σκοπό την πρόσθετη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. 

Η αίθουσα είναι μεικτή.    

xensel 10

                      Λιμπρέττο: Αντελάϊντ  Βέττε                               

                      Θεατρική διασκευή: Διονύσης Κούτσης                                 

                      Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου 

                      Μουσική: Ε. Χούμπερτινγκ / Διονύσης Κούτσης  

                      Σκηνικά: Χαράλαμπος Σεπεντζής     

                      Κοστούμια: Έλσα Βώκου

                      Φωτισμοί:  Ιωάννα Κούτση

                      Ηχοληψία: Σταμάτης Αρβανιτίδης

              Ηθοποιοί:  Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης,  

                                Έλλη Λορέντη, Νίκη Αναστοπούλου.                                                              

xensel 7

            Στο σπίτι ενός φτωχού σκουπά, οι γονείς λείπουν για τον αγώνα του μεροκάματου και τα παιδιά, ο Χένσελ και η Γκρέτελ προσπαθούν να τελειώσουν τη δουλειά που τους ανέθεσαν. Η πείνα όμως δεν τα αφήνει να δουλέψουν και για να την ξεχάσουν το «ρίχνουν» στ’ αστεία και το χορό, ξεσηκώνοντας το σπίτι. Έρχεται η μητέρα, θυμώνει από τη φασαρία και την ακαταστασία, τα κυνηγά, και για να τα τιμωρήσει τα στέλνει στο δάσος για βατόμουρα. Όταν έρχεται ο πατέρας- φορτωμένος αγαθά για το σπίτι- και μαθαίνει πού είχαν πάει τα παιδιά γίνεται έξαλλος γιατί ξέρει πως εκεί, στο δάσος, ζει σ’ ένα ζαχαρένιο σπιτάκι η κακιά μάγισσα που ξεγελά τα παιδιά και τα φυλακίζει. Οι γονείς φεύγουν γρήγορα για να βρουν τα παιδιά πριν τα βρει η νύχτα μέσα στο δάσος,  εκείνα πέφτουν στο μεταξύ στα «δίχτυα» της κακιάς μάγισσας, αλλά μέσα από κωμικές καταστάσεις κατορθώνουν να ελευθερωθούν και μαζί να ελευθερώσουν όλα τα παιδάκια που είχε κατά καιρούς φυλακίσει η μάγισσα. Τελικά συναντιούνται με τους γονείς τους και γυρίζουν πανηγυρικά στο σπίτι τους.

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτττο της Αντελάϊντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Δ. Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Διονύση Κούτση κοσμούν την παράσταση. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χένσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη  μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας. 

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 10 χρονών.  Διάρκεια: 90’.  

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Κυριακή 24/10, 31/10, 14/11,  21/11, 28/11
ώρα 11.15’ Π.Μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ το άτομο.

Άνεργοι-πολύτεκνοι: 5 εύρώ το άτομο.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου άνω των 20 ατόμων: 5 ευρώ το άτομο.

Πάρκινγκ: ακριβώς δίπλα στο κινηματοθέατρο.

“STUDIO – NEW STAR ART CINEMA”

Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής

Πληροφορίες στο θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ» στο τηλέφωνο 210-8657677

ezgif.com resize

psihwn litrwsis banner

o kuklos me tin kimwlia banner

TO MAGIKO KLEIDI 2023banner

banner diathlasi