7 ερωτικές ιστορίες από τη ζωή του Ανατόλ, ενός σύγχρονου Καζανόβα, λίγο κυνικού, λίγο ανώριμου, λίγο ανασφαλή, λίγο θύτη, αλλά και θύματος, μα σίγουρα λάτρης του γυναικείου φύλου, πότε με εύθυμο τρόπο. άλλοτε με πιο καυστικό, πότε ανάλαφρο, μα πάντα ερωτικό.
Ο Σνίτσλερ αρχές του 20ου αιώνα γράφει και παρουσιάζει για πρώτη φορά το εν λόγω έργο, έχοντας φιλοσοφήσει αρκετά για τον έρωτα και ‘ζηλεύοντας’ ίσως τον χαρακτήρα που οραματίστηκε, άλλωστε ο άλλος ανδρικός χαρακτήρας ο Μαξ είναι σίγουρα εκείνος με τη σιγουριά ότι μπορεί να κάνει μερικές παρατυπίες κι αυτός, αλλά χωρίς να μαθευτούν.
Τα κορίτσια, δροσερά, χαριτωμένα, πλούσια, φτωχά, άλλοτε έξυπνα κι άλλοτε όχι και τόσο, το βασικό ατού τους είναι πως είναι γυναίκες κι αυτό αρκεί για τον Ανατόλ, είτε πρόκειται για μια φτωχή σαντέζα, ή μια μεγαλοαστή που περιφέρει τις γούνες της, την ανία της και τα κοσμήματά της...
Ο Γιάννης Βούρος σκηνοθέτησε με αμεσότητα και ειλικρίνεια το συγκεκριμένο έργο φωτίζοντας όλες εκείνες τις πτυχές που διαθέτει για να ταυτιστεί πλήρως ο θεατής με κάποιο από τα γεγονότα και τους χαρακτήρες του, δίνοντας στην ατμόσφαιρα την αληθοφάνεια που χρειάζεται.
Η Τζούλι Σούμα υπέρκομψη και αισθαντική βρέθηκε η ίδια να είναι αντιμέτωπη με τους επτά διαφορετικούς χαρακτήρες που υποδύεται και κατάφερε να βγει νικήτρια μαζί τους, είτε ως Κόρα, Έμιλι, Άννυ και τα άλλα κορίτσια.
Ο Πέρης Μιχαηλίδης έχει μια τέτοια άνεση και μια τέτοια σκηνική παρουσία που νιώθεις κάθε φορά ότι βρίσκεσαι σπίτι του, στο σαλόνι του και σου περιγράφει αυτά που έχει ζήσει ο ίδιος, τόσο αφοπλιστικός.
Ο Λευτέρης Βασιλάκης είναι ο τραγικός ήρωας, πολύπαθος, αλλά που σαν την πεταλούδα γυρνάει συνεχώς γύρω από τη φωτιά, χωρίς να παίρνει μαθήματα, χωρίς να ακούει το φίλο του, με άξονα το ερωτικό πάθος αφήνεται κάθε φορά να κολυμπήσει και να βγει νικητής παρά τις όποιες πληγές.
Η μετάφραση είναι του αξέχαστου Μάριου Πλωρίτη από το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα 31 χρόνια πριν, με την κα Δανδουλάκη, τον Γρ.Βαλτινό και τον αξέχαστο Δ.Παπαμιχαήλ.
Ο έρωτας λοιπόν πάντα παρών, πάντα ζωοδότης, αλλά και αδηφάγος και μια παράσταση που σε κερδίζει με την αλήθεια της, την τρυφερότητά της, το χιούμορ της και όλα εκείνα τα δικά σου στοιχεία, ή που θα ήθελες να είναι δικά σου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 9.30 στο θέατρο «Αλκμήνη»!!!
Είδε, επέλεξε, σχολιάζει ο Νίκος Ελευθερίου