BOUTENTAKHS63

Βασίλη σε συναντάμε για δεύτερη χρονιά στο θέατρο "Vault" και στο έργο "Guilty Choices" του Ισπανού Jorge Cooner. Μίλησε μας για το έργο, αλλά και για την παράσταση. 

Η παράσταση είναι μια σκληρή εκδοχή της πραγματικότητας που βιώνουν οι ήρωες του έργου καθώς αναμετριούνται με τις πιο βαθιές τους επιθυμίες που για να τις εκπληρώσουν θα πρέπει να υποκύψουν σε πράξεις που τους βγάζουν έξω από τα ομαλά νερά τους.

Η παράσταση είναι πολύ ρεαλιστική, με σκηνές μάλιστα έντονης βίας. Θεωρούνται από τις πλέον δύσκολες για έναν ηθοποιό. Είναι έτσι; Το κοινό πώς αντιδρά;

Η παράσταση είναι στηριγμένη πάνω στον ρεαλισμό και γι αυτό οι σκηνές βίας και κακοποίησης είναι αρκετά δυνατές. Το κοινό παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη του έργου καθώς κάθε σκηνή κάθε ζευγάρι δεν αφήνει τον θεατή να ηρεμήσει και να πάρει μια ανάσα ανακούφισης ότι εδώ όλα θα πάνε καλά

BOUTENTAK3562

"Η παράσταση είναι στηριγμένη πάνω στον ρεαλισμό και γι αυτό οι σκηνές είναι αρκετά δυνατές"

Έχεις κάνει παλιότερα και μετάφραση και σκηνοθεσία στο θέατρο. Πώς προέκυψε αυτό και πόσο σε εκφράζει καλλιτεχνικά;

Κάνω τις διασκευές των κειμένων  που ανεβάζω σε παραστάσεις καθώς θεωρώ ότι από την στιγμή που το σκηνοθετώ πρέπει να εκφράσω το δικό μου χιούμορ και να μιλήσω  με τον δικό μου τρόπο για τα θέματα που θίγει το πρωτότυπο κείμενο καθώς έτσι, θα μπορεί η παράσταση να έχει μια ολοκληρωμένη και επίκαιρη απεύθυνση στο κοινό της.

Μαθαίνω ότι ετοιμάζεις και κάτι άλλο θεατρικά για το δεύτερο μισό της σεζόν, ισχύουν αυτές οι φήμες...

Μαζί με τον συνεργάτη μου Παναγιώτη Γερακάρη έχουμε την καλλιτεχνική ομάδα θεάτρου Mirakuru και ετοιμάζουμε την παράσταση με τίτλο “Μια Ωραία Πεταλούδα - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ» πρόκειται για ένα σκοτεινό παραμύθι αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους με θέμα την παιδική κακοποίηση όπου το σκηνοθετώ εγώ και ερμηνεύω μαζί με τον Παναγιώτη. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και σκληρή παράσταση όπου ξετυλίγονται πολλά θέματα όπως η παιδική κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία και η θρησκεία. Πρεμιέρα θα κάνουμε Τετάρτη 1 Μαρτίου στη νέα καλλιτεχνική σκηνή του Θεάτρου Nous - Creative Space.
LGQ 5688

Υπάρχει κάποιος ρόλος, ή κάποιο έργο που σε ιντριγκάρει σαν προσωπικότητα, ώστε θα ήθελες πολύ να παίξεις;

Με ιντριγκάρει οτιδήποτε είναι μακριά από εμένα. Στο επάγγελμα μας μπορούμε να ζήσουμε όποιον χαρακτήρα θελουμε και να ζήσουμε πολλές ζωές σε μια μόνο ζωή. Αυτό τα λέει όλα και εγώ θέλω να γίνω τα πάντα. Είναι μαγικό το να μεταμορφώνεσαι σε κάτι που δεν είσαι και να το καταλαβαίνεις

BOUTE55

 "Το θέατρο από τα αρχαία χρόνια λειτουργεί με τρόπο που μπορεί να μας κάνει καλύτερους!"

 

Παρακολουθείς παραστάσεις φίλων; Πες μας μια παράσταση των τελευταίων ετών που σε συγκίνησε σα θεατή...

Παρακολουθώ παραστάσεις φίλων γιατί θέλω να τους στηρίξω και να επικοινωνήσω την παράσταση τους, σαν να ήταν δική μου, καθώς καταλαβαίνω τον μόχθο τους και την επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Έτσι άλλωστε είμαι και εγώ. 
Σαν νέοι ηθοποιοί έχουμε όνειρα και αν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον τότε θα κερδίσουμε όλοι

Πιστεύεις ότι στην εποχή που διανύουμε το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μας κάνει λίγο καλύτερους;

Το θέατρο από τα αρχαία χρόνια είχε αυτόν τον χαρακτήρα και φυσικά μπορεί να μας κάνει καλύτερους και μας κάνει, αρκεί ο κόσμος να πηγαίνει να δει θέατρο. Είμαστε μια μικρή χώρα με τεράστιο και αξιοζήλευτο πολιτιστικό πλούτο. Ας επενδύσουμε σε αυτόν λοιπόν και να κοιτάξουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας.

 1BOYTE

Ο ηθοποιός Βασίλης Βουτετάκης μιλά στον Γιάννη Αργυρούδη!