GIWTA

Γιώτα , φέτος σε συναντάμε στο "Θέατρο Αυλαία" του Πειραιά όπου σκηνοθετείς το χριστουγεννιάτικο παιδικό μιούζικαλ "Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΤΑΡΑΝΔΟΣ", σε δικό σου κείμενο. Μίλησε μας για το έργο και την παράσταση.
Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον μαγικό κόσμο του παιδικού θεάτρου; Εσύ έβλεπες παραστάσεις από μικρή;
Τι ιδιαιτερότητες έχει το παιδικό κοινό; Και είναι τελικά πιο απαιτητικό όπως λένε;
taran 1
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς περιμένουν τα παιδιά τους στο φουαγιέ του θεάτρου, θεωρώντας ότι η παράσταση δεν τους αφορά ως θεατές. Τι θα έλεγες σε έναν γονέα προκειμένου να τον πείσεις να μπει και να δει κι αυτός μαζί με τα παιδιά την παράσταση σας; 
Πώς κρίνεις το γενικό επίπεδο των παιδικών παραστάσεων στην Αθήνα;
 
 
Θεωρείς ότι υπάρχει υπερπληθώρα παιδικών παραστάσεων; Αυτή μάλιστα την περίοδο παίζονται πάρα πολλές...
 
Πιστεύω ότι χρειάζονται όλες αυτές οι παιδικές παραστάσεις για το καλό των παιδιών μας! Μην ξεχνάμε ότι το θέατρο συμβάλει στην πνευματική  καλλιέργεια ενός παιδιού και το κάνει να συνειδητοποιει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης!Μεταδίδονται στο παιδι γνώσεις,συναισθήματα,μηνύματα κτλ. 
Έχοντας λοιπόν ως γνώμονα μας όλα αυτά θεωρώ ότι ναι πρέπει να υπάρχουν πολλές παιδικές παραστάσεις και θα πρέπει οι γονείς τα παιδιά τους να τα πηγαίνουν πολύ συχνά!!!
tiarou2
Έχεις κάποιους αγαπημένους συγγραφείς έργων για παιδιά που πιθανόν και να αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης;
Φυσικά και εχω αγαπημένους συγγραφείς παιδικών έργων όπως είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς ο Μάνος Κοντολέων και η Ζωρζ Σαρή. 
Πηγή έμπνευση δικής μου ομως ήταν είναι και θα είναι πάντα το παιδί μου!
Οι κώδικες είναι ίδιοι για μια παιδική παράσταση, από μια άλλη για ενήλικο κοινό;
Όχι σε καμία περίπτωση δεν είναι οι ίδιοι!
Η αξία της παρακολούθησης μιας θεατρικής παραστάσης από ένα παιδι και μάλιστα μιας παραστάσης με ιδιαίτερα διδάγματα,έτσι όπως έχω πάντα στα έργα που ανεβάζω είναι πολύ μεγαλη! Το παιδι λαμβάνει γλωσσικά ερεθίσματα και ιδέες που το βοηθούν ν' αναπτύξει το λεξιλόγιο του, τις γνώσεις του και την αντίληψη του.Το βοηθάει στην κοινωνικόποηση του,ψυχαγωγείται και μέσα από τα διάφορα οπτικά ερεθίσματα  αφήνει την φαντασία του ελεύθερη! Από όλα αυτά και άλλα πολλά καταλαβαίνουμε ποσο πολύ βοηθάει μια παιδική θεατρική παράσταση στην διαμόρφωση χαρακτήρα ενός παιδιού!
Δυστυχώς ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς όμως όλα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας κάνουν να χάνουμε την μαγεία των Χριστουγέννων!Πάντα όλοι μας τα Χριστούγεννα γινομαστε καλύτεροι άνθρωποι γιατί η μαγεία είναι τόση που όση και αν χρησιμοποιείς πάντα περισσεύει!θεωρώ πως ειναι ένας από τους λογους που τα περιμένουμε με τόση λαχτάρα επειδή μας βγάζουν την πιο όμορφη πλευρά μας!Είμαστε πιο ανοιχτοί,πιο δεκτικοί,πιο ΆΝΘΡΩΠΟΙ!!!Είτε είμαστε μεγάλοι, είτε είμαστε μικροί, αυτό δεν αλλάζει και δεν θ'αλλάξει ποτέ! Τα Χριστούγεννα όλοι μας γινόμαστε "παιδιά "και το έχουμε ανάγκη να συμβαίνει αυτό!
 

Η νεαρή ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά με τον Γιάννη Αργυρούδη!