MANES

Η ευρηματική Βάσια Παναγοπούλου επιλέγει να ανεβάσει τη φετινή σεζόν το πετυχημένο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη. Δίνει να κάνουν θεατρική διασκευή ο Πάνος Αμαραντίδης και η Ελένη Λευθεριώτη.

Στη συνέχεια το συσκηνοθετεί με τον Πάνο Αμαραντίδη κι κάνει μια πολύ πετυχημένη διανομή. Ένα νεαρό ζευγάρι αποφασίζει κυρίως από την πλευρά της συζύγου να αποκτήσει παιδί, πάση θυσία και ακολουθούν ο απόλυτος χαμός.

Επιτέλους η Νικολέτα Καρρά δεν κάνει την σέξυ γκόμενα, λες και δεν το βλέπουμε πως είναι, αλλά μια γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα με όσα ευτράπελα ακολουθούν από αυτό. Η αειθαλής και πληθωρική Σόφη Ζαννίνου κάνει με μπρίο και ζωντάνια τη μητέρα της πρωταγωνίστρια και στον αντίποδα εξίσου κεφάτη η Ελένη Τζώρτζη με αδυναμία στον κανακάρη της που τον υποδύεται άμεσα ο Τόνυ Δημητρίου πότε αφελής, πότε τζαναμπέτης, ιδανική επιλογή ως Απόστολος.

MANES1

Η Ελένη Καρακάση είναι πάντα καλή σε ότι κι αν έχει αναλάβει να κάνει, σκερτσόζα εδώ ως φίλη της Μαρίνας, ενώ την άλλη την κάνει η Κατερίνα Δημητρόγλου.

Τέλος στους δύο ρόλους του ο Γιώργος Μπανταδάκης είναι αστείος, πηγαίος και ευχάριστος.

Τα σκηνικά έκανε η Μαρία Φιλίππου και τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα!

Η παράσταση έχει ρυθμό, εντάσεις, ξεσπάσματα και κυρίως έχει το μέτρο που χρειάζεται στην κωμωδία για να μην γίνει μπαλαφάρα. Θα περάσετε δύο ευχάριστες ώρες στο «Θέατρο Χυτήριο» με μια παράσταση αξιοπρεπή, έντιμη και πρωτότυπη!

 

Είδε, επέλεξε, παρουσιάζει ο Νίκος Ελευθερίου!