CHARLAT

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Τσέχου θεραπευτή Jan Mikolášek που αφιέρωσε τη ζωή του στη θεραπεία ασθενειών με τη χρήση φαρμακευτικών φυτών, και κατά τη διάρκεια του πολέμου και των αναταραχών του 20ού αιώνα κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στο κάλεσμα της ζωής του και της συνείδησής του.     

Σύνοψη

Λίγες αληθινές ιστορίες ξεπερνούν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το καλό και το κακό, όσο αυτή του Jan Mikolášek, ενός Τσέχου βοτανοθεραπευτή του 20ού αιώνα, η μεγάλη επιτυχία του οποίου έκρυβε ένα ζοφερό μυστικό. Ο Mikolášek κερδίζει φήμη και περιουσία κουράροντας  διασημότητες κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, της Ναζιστικής και Κομμουνιστικής εποχής, με την εκπληκτική ικανότητά του να κάνει διαγνώσεις με έναν ακριβέστατο μα παράξενο τρόπο. Αλλά το πάθος του να θεραπεύει προέρχεται από την ίδια πηγή της ανάγκης του για πόθο, σκληρότητα, σαδισμό και  ανικανότητα για αγάπη, που μόνον ένας άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει – κι αυτός είναι ο βοηθός του, ο František.

Όταν τα μυστικά του κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν και να τον αναιρέσουν, ο Jan τίθεται σε οριακή δοκιμασία με τα διλήμματά του από την μια και τη μοναδική αγάπη της ζωής του από την άλλη. Ένα προσωπικό παραμύθι γεμάτο ανατροπές, όπως και η εποχή στην οποία εκτυλίσσεται, και μια αντανάκλαση για το τίμημα που καλείται να πληρώσει εκείνος που τυφλά ακολουθεί το κάλεσμά της ζωής του.

 TSARLATANO1

Ο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ (CHARLATAN)

2020 – Ιστορικό Δράμα – Διάρκεια: 118 ‘

Χώρες: Δημοκρατία της Τσεχίας,  Ιρλανδία, Πολωνία, Σλοβακία

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Agnieszka Holland

TSARLATANOS2

CAST

Jan Mikolášek  Ivan Trojan

Young Jan Mikolášek  Josef Trojan

František Palko  Juraj Loj

Mülbacherová  Jaroslava Pokorná

Zlatohlávek  Jiří Černý

Interrogator  Miroslav Hanuš