Στα πρόθυρα της επανάστασης, εκείνος θα αλλάξει τη μαγειρική για πάντα
και θα εφεύρει το πρώτο εστιατόριο
ΣΥΝΟΨΗ
Στη Γαλλία του 1789, λίγο πριν την Επανάσταση, η γαστρονομία αποτελεί αυστηρά τομέα
των αριστοκρατών. Πράγματι, το κύρος ενός αριστοκρατικού οίκου εξαρτάται αποκλειστικά
από την ποιότητα και τη φήμη του τραπεζιού του. Οπότε, όταν ο μάγειρας Μανσερόν
σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως σε ένα δείπνο που παραθέτει
ο αυτοαποκαλούμενος Δούκας του Σαμφόρ, οι επιπτώσεις είναι σκληρές και απολύεται γοργά.
Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό
πανδοχείο όπου η σούπα λαχανικών αποτελεί το σύνηθες γεύμα. Αλλά όταν καταφτάνει
μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται
οι προϋποθέσεις για μια τρελά απολαυστική ιστορία αναζωπυρωμένου πάθους,
καθοδήγησης και εκδίκησης… και της δημιουργίας του πρώτου εστιατορίου.
Μια λαχταριστή νέα ιστορική κομεντί στην κατηγορία ταινιών όπως Η Μεγάλη Βραδιά,
Chocolat και Η Γιορτή της Μπαμπέτ, με τη χαρωπή απεικόνιση της προετοιμασίας και
της αγάπης για την εκλεκτή κουζίνα, το DELICIEUX είναι, όπως λέει
και το όνομά του, απολαυστικό.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ερίκ Μπεσνάρ
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γκρέγκορι Γκαντεμπουά, Ιζαμπέλ Καρέ
ΕΤΟΣ: 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112
ΓΛΩΣΣΑ: Γαλλικά
ΕΙΔΟΣ: Δράμα-Κομεντί
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ