Είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος, διάρκειας μιας ώρας, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο ένα νεαρό κορίτσι από το Κουρδιστάν. Τη λένε Ρεχάνα, αλλά οι γονείς της την φωνάζουν «Άγγελέ μου» και μεγαλώνει σε ένα αγρόκτημα με φυστικόδεντρα σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Κομπάνι στη Βόρεια Συρία. Μας αφηγείται την ιστορία της παιδικής της ηλικίας, μας μιλά για τον πατέρα της που πάντα ονειρευόταν την εποχή που οι γυναίκες θα ήταν ισότιμες με τους άντρες, για τις βαθιά ριζωμένες μέσα της ειρηνιστικές πεποιθήσεις και για την επιθυμία της να γίνει μια μέρα δικηγόρος. Όμως όταν γίνεται δεκαεπτά χρονών, στο Κομπάνι ξεσπά ο πόλεμος, καθώς το ISIS (το DAESH όπως είναι το αντίστοιχο ακρώνυμο στα Αραβικά) πολιορκεί κατ’ αρχήν και αργότερα κατακτά όλα τα εδάφη στη Βόρεια Συρία. Μέσα στη φρικωδία ενός από τους πιο αποτρόπαιους και ανελέητους πολέμους, το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να παραμείνει ζωντανό, γλυτώνοντας κατά τύχη ή από σύμπτωση από τους μύριους φρικτούς κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε της βήμα, ώσπου στο τέλος προσχωρεί σε μια ομάδα από Κούρδισες γυναίκες που μάχονται το DAESH. Το σφικτό, υπέροχα δομημένο, ποιητικό κείμενο του Χένρι Νέιλορ βασίζεται πάνω στην πραγματική ιστορία της θρυλικής αγωνίστριας Ρεχάνα και περιγράφει με ένταση, χιούμορ, ανθρωπιά και συγκίνηση την ιστορία της μικρής αυτής κοπέλας, ενώ παράλληλα σε κάνει να σκέφτεσαι τι δρόμο θα μπορούσε να είχε πάρει η ζωή της κάτω από άλλες συνθήκες. Και η αντίθεση που δημιουργεί η σκέψη αυτή συγκρινόμενη με την κατάληξη της ιστορίας, σου σπαράζει την καρδιά και θέτει επιτακτικά το ερώτημα σε τι βαθμό είμαστε κι εμείς συνένοχοι για το χάος των ημερών μας...
Το κείμενο του Χένρι Νέιλορ είναι ένα αριστούργημα αφηγηματικής τέχνης. Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο, που γίνεται ακόμη πιο καίριο και ουσιαστικό αν υπολογίσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον καθημερινό βομβαρδισμό μας από εικόνες στα μίντια και τις συνέπειες αυτού του πολέμου στην Ευρώπη.
Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα - βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, την διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης: Μιχάλης Βιρβιδάκης
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Κινησιολογία: Ταξιάρχη Βασιλάκου
Φωτισμοί: Γαλάτεια Σαραντάκου
Ερμηνεύει η ηθοποιός Κατερίνα Μαντίλ
Θέατρο Σφενδόνη,
Μακρή 4, Μακρυγιάννη –
Ακρόπολη (Στάση ΜΕΤΡΟ-Ακρόπολη)
Ημερομηνία: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00,
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 21.00. Διάρκεια: 60΄
Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 215 51 58 968
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10, φοιτητικό
Προπώληση: 210 7234567
On-line προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public