GALILAIO

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρουκαταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση .

Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα, αλλά  και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του. Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την Έρευνα και για την αποκάλυψη της Αλήθειας, η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση, αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομερή αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός, μια  πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σημερινός άνθρωπος…

Μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη

Σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου

Σκηνικά-κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου

Μουσική Διονύση Τσακνή  

Χορογραφία Μάρως Γαλάνη και φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου.

Βοηθός σκηνοθέτη Έλενα Αλεξανδράκη.

Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος .

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας,  Δημήτρης Καλαντζής,  Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη,  Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Συμμετέχουν οι μικροί: Λεωνίδας Καραπατάκης, Μάνος Μπαλασκάκης , Παπαδημητρόπουλος Σπύρος, Παπούλιας Αλέξανδρος και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Βλάχος,  Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος, Χάρης Φραγκούλης.

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση  

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Γεωργιάδης - μαντολίνο
  
Τάσος Σχίζας - ακορντεόν
  
Νίκος Σκεπαρνιάς- κιθάρα
  
Μιχάλης Δάρμας- κοντραμπάσο

Η πρώτη παράσταση του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου 2015 &

η επίσημη πρεμιέρα  την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

rsz galilaios

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Τηλ.ταμείου; 2610 273613

Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ γενική είσοδος.  12 & 10 ευρώ ομαδικό, φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή.

 5 ευρώ για τους ανέργους και ΑΜΕΑ.