TRIPLOPENIES

Ελληνικές ταινίες. Αγαπημένες, πότε ασπρόμαυρες και πότε έγχρωμες. Όλοι μας όμως τις αγαπήσαμε, τις θαυμάσαμε, τις νιώσαμε δικές μας, τις κάναμε μέρος της ζωής μας. Πότε τις παρακολουθούσαμε όλη η οικογένεια μαζί, ειδικά τα σαββατόβραδα, πότε σε κάποιες προβολές μόνοι τους οι λίγο μεγαλύτεροι, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πότε περιγράφοντας εμάς τους ίδιους, πότε τους γονείς, συγγενείς μας, φίλους.

Αυτόν του τον θαυμασμό έβαλε στην πρώτη του θεατρική δουλειά ο Γιώργος Δούκας, αποτείνοντας ένα μικρό φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους ογκόλιθους των αξεπέραστων ελληνικών ταινιών που μας γαλούχησαν.

Αρμονικό συνοδοιπόρο του, βρήκε την Μπέσσυ Μάλφα που οικειοποιήθηκε με ενθουσιασμό το πόνημά του και του έδωσε σάρκα κι οστά.

…μοτέρ, κλακέτα, ησυχία πάμε… γυρίζουμε(ή κάπως έτσι θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα των ταινιών τότε)

Η Κάτια Ντόλα, ο Μπάμπης Κρασάς, ο Σπύρος Λέλεκας, η Μαργιόλα Λυσσάρη, ο Ντίμης Κουβάς, η Νίκη Τούμπουλη, η Ζιζή Τσίγκου, η Λίλα Κούτσικου και η Αννέτα Γερμανού μας λένε τις ιστορίες τους, το πόνο τους, τους έρωτες τους, τα πάθη τους και λένε κι ένα τραγούδι, δηλαδή λένε πολλά παραπάνω…

Ο έμπειρος Γιώργος Γιαννόπουλος, συμπράττει με τον διαβολεμένα αστείο Πάνο Σταθακόπουλο, την κομψή και λαμπερή Κάτια Νικολαϊδου και την μπριόζα σουμπρέτα Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου. Καλύτερος από κάθε άλλη φορά ο Γιώργος Παράσχος. Μαζί τους όλο νιάτα και δροσιά η Νίκη Σκιαδαρέση, η Έλλη Πρόκου και η Κατερίνα Καρατζοπούλου. Τέλος στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση η εξαίρετη τραγουδίστρια Μαρία Εγγλέζου!

Κι ανάμεσά τους να χαμογελά τσαχπίνικα η Αλίκη, εγκάρδια η Τζένη και πιο κει να κουνά το κεφάλι συναινετικά η Μελίνα

«Τριπλοπενιές» με πολύ μπριόζικη διάθεση από έναν εννεαμελή θίασο κάθε Δευτερότριτο στις 9 στην «Αρχιτεκτονική» για να περάσετε ένα πολύ ξεχωριστό βράδυ!!!

Είδε, αξιολόγησε, παρουσιάζει ο Νίκος Ελευθερίου