VIVAESP

 

Έπειτα από μία επιτυχημένη χρονιά με απανωτά sold out και διθυραμβικές κριτικές, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ολοκληρώνει τον προγραμματισμό του για την σεζόν 2023-2024 παρουσιάζοντας τις δύο τελευταίες του παραγωγές. 

Το Σάββατο 18 Μαΐου, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα και σολίστ στο βιολί τον Χριστόφορο Πετρίδη, παρουσιάζει την συναυλία ¡Viva España! - II, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες. 

Τέλος, στο φινάλε της σεζόν, η «Πηνελόπη» του Fauré παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και μια πλειάδα διεθνούς ακτινοβολίας Γάλλων και Ελλήνων ερμηνευτών, που ζωντανεύουν τους ομηρικούς ήρωες· ανάμεσά τους, ο αρχιμουσικός Pierre Dumoussaud και η σοπράνο Catherine Hunold, που επιστρέφουν στο Θέατρο Ολύμπια μετά τον θρίαμβό τους στην «Αδελφή Βεατρίκη» του Δημήτρη Μητρόπουλου.    

 

ΚΥΚΛΟΣ: ¡Viva España!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

¡Viva España! - II

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΙΟΥ στις 20.30

Οι Γάλλοι συνθέτες είχαν πάντα αδυναμία στην ισπανική μουσική· στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιείται φέτος σε έργα που εμπνέονται από το σαγηνευτικό ισπανικό ταπεραμέντο, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την Ισπανική Συμφωνία για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, αρ.21, το προβεβλημένο δεξιοτεχνικό αριστούργημα του Édouard Lalo, το οποίο ο συνθέτης αφιέρωσε στον θρυλικό Ισπανό βιρτουόζο βιολονίστα Pablo de Sarasate. Το ισπανικό χορευτικό στοιχείο κυριαρχεί στις πλέον δημοφιλείς Σουίτες αρ.1 και αρ.2 από την όπερα Carmen του Georges Bizet, τις οποίες ο φίλος του, Ernest Guiraud, ενορχήστρωσε μετά τον θάνατο του συνθέτη. Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Παγκόσμια Πρώτη του νέου έργου του Στάθη Γυφτάκη.  

Στάθης Γυφτάκης:

Celebration II, έργο 116 (Παγκόσμια πρεμιέρα) 

Édouard Lalo: 

Ισπανική Συμφωνία για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, αρ.21

Georges Bizet: 

Σουίτες αρ.1 και αρ.2 από την όπερα Carmen 

Σολίστ:

Χριστόφορος Πετρίδης, βιολί 

Μουσική διεύθυνση: 

Ανδρέας Τσελίκας 

Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες. 

ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»