TAXID

Με όχημα τις ελληνικές & ξένες παραλλαγές του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, γνωρίζουμε διαφορετικούς πολιτισμούς, μέσα από δέκα διαφορετικές ιστορίες της Σταχτοπούτας ανά τον κόσμο και διαχειριζόμαστε τη διαφορετικότητα από την νηπιακή ηλικία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 3 νηπιαγωγεία στις περιοχές Μεταξουργείο, Κεραμεικός, Πλ. Βάθης όπου φοιτούν μαθητές από άλλες χώρες.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος και αφού κλείσουν τα σχολεία, σκοπός είναι μία έκθεση ζωγραφικής με όλο το υλικό που συγκεντρώσαμε με τα νήπια κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, (ιστορίες, μουσικές, ζωγραφιές)

 

Σκοπός του προγράμματος:

  • Να ενθαρρύνουμε τα νήπια να σέβονται όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής, το επάγγελμα, την κοινωνική & οικονομική θέση
  • Να συμβάλλουμε έτσι ώστε τα νήπια να παρατηρούν τις διαφορετικές οπτικές του κόσμου.-
  • Να ενθαρρύνουμε τα νήπια να είναι ανοιχτά στη μάθηση
  • Να ενθαρρύνουμε τα νήπια να αγαπούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους

Λίγα λόγια για το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Λόγω της φύσης της δουλειάς μας επισκεπτόμαστε διαφορετικά σχολεία και συνομιλούμε με τους εκπαιδευτικούς.

Η ιδέα για το συγεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε βλέποντας τις ανάγκες των σχολείων στο κέντρο της πόλης μας.

Αφορμή λοιπόν για αυτό το πρόγραμα στάθηκε η παράσταση μας  Γιε-χσιέν:Η Σταχτοπούτα από την Κίνα, καθώς διαβάσαμε και μάθαμε την ιστορία της Σταχτοπούτας, σε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές.

Έτσι λοιπόν για να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα μελετήσαμε, ερευνήσαμε, ανοίξαμε βιβλία και άλλα βιβλία, ακουσαμε μουσικές, συζητήσαμε, βρήκαμε εικόνες, βάλαμε όλη τη φροντίδα μας και φέτος έχουμε τη χαρά το πρόγραμμα να υλοποιείται.

Μέσα από το πρόγραμμα, επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε στα παιδιά, το σπουδαίο και  αισιόδοξο μήνυμα του παραμυθιού της Σταχτοπούτας, πως ο άνθρωπος είναι πιο δυνατός από τα γεγονότα και πως όσες αντιξοότητες και να συναντήσουν στο τέλος θα τις επιλύσουν.

Αγγελική Φράγκου,  ηθοποιός-καλλιτεχνική διευ/νση Θέατρο Ρετρό

 TAXIDEY

Eμψύχωση προγράμματος:

Γεωργία Κουτάλη και Ειρήνη Χατζηνίκου

Ιδέα & σχεδιασμός: Αγγελική Φράγκου

Αφίσα: Σπυριδούλα Αρταβάνη

Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού

Φωτογράφηση: Παύλος Μαυρίδης

Υλοποίηση: Θέατρο Ρετρό

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα 34ο, 35ο και 85ο νηπιαγωγεία Αθηνών

Ευχαριστούμε θερμά το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης,  για την ευγενική φιλοξενία της φωτογράφησης μας, στο Μέγαρο Εϋνάρδου.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού