OXI ATHWOS

Τι σημαίνει να είσαι έφηβος σήμερα; Πώς είναι να αποχαιρετάς την παιδική αθωότητα και να εισέρχεσαι στον κόσμο των «μεγάλων»; Εάν έγραφες ένα γράμμα στους γονείς σου, πώς θα τους έλεγες αυτά που ήδη ξέρουν και κάνουν πως δεν ακούν; Τι επιστολή θα έγραφες στον έρωτα; Στην πλήξη; Στο θυμό; Στο φόβο; Στον ίδιο σου τον εαυτό; 

Η ταλαντούχα σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός 
Γεωργία Μαυραγάνη και η ομάδα της, Happy End, αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο σαγηνευτικό κόσμο της εφηβείας. Οι σημερινοί έφηβοι εμπλέκονται δυναμικά στη δημιουργική διαδικασία αυτής της ξεχωριστής παράστασης, που ανήκει στο είδος του θεάτρου επινόησης (devised theatre). Μέσα από συνεντεύξεις, εργαστήρια και ένα ειδικά διαμορφωμένο blog, μοιράζονται με την ομάδα τα όνειρα και τις αγωνίες τους, αγαπημένους στίχους, μουσικά και λογοτεχνικά ερεθίσματα. 

Πάνω από όλα, της χαρίζουν τον αφοπλιστικό τους λόγο και γίνονται έτσι συνεργοί στη δημιουργία μιας παράστασης καυστικής, ιδιαίτερης, συγκινητικής. Σε αυτήν, ένας μικρός χορός εφήβων, αξιοποιώντας τις φόρμες της άμεσης απεύθυνσης στο κοινό, της επιστολής, του σκωπτικού τραγουδιού, μας εμπιστεύεται το μυστικό του… Μας το λέει ψιθυριστά. Γιατί είναι πολύτιμο.


Σύνθεση - Επιμέλεια Κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη και ομάδα Happy End
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Σχεδιασμός - Οργάνωση εκπαιδευτικού blog: Ελένη Παπαδημητρίου
Ηθοποιοί: Θεανώ ΜεταξάΑντώνης ΠαναγόπουλοςΡομάνα ΛόμπατςΜικές ΓλύκαςΚωνσταντίνος Πλεμμένος
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών


Πρωινές παραστάσεις για σχολεία (Πέμπτη & Παρασκευή):
Ώρα έναρξης: 11:00

Απογευματινές παραστάσεις για το κοινό (Σάββατο & Κυριακή):
Ώρα έναρξης: 19:30