KORINA

Ένα αληθινά χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης και ειρήνης, πέρα από θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις, μας δίνουν η Κορίνα Λεγάκη και τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, με ένα απόσπασμα από την χριστουγεννιάτικη συναυλία τους στην ατμοσφαιρική  Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου, στην Αθήνα. 

Στο video που μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο, παιδιά κάθε φυλής και πολιτισμικής καταγωγής, ενώνουν τις φωνές και το χαμόγελο τους, υπερνικώντας τις αντιξοότητες και τις διαφορές, υμνώντας τις πανανθρώπινες αξίες της ομόνοιας και της αγάπης. 


Το video προέρχεται από την συναυλία της Κορίνας Λεγάκη με τίτλο Carousel live που έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, στην Αγγλικανική εκκλησία, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θωμά Κοντογεώργη

Με ελληνοσουηδική καταγωγή, η Κορίνα Λεγάκη είναι μια καλλιτέχνης πολύγλωσση και πολυπολιτισμική.
Εχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους με πρωτότυπο υλικό και επανεκτελέσεις τραγουδιών Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Έχει συμμετάσχει σε προσωπικούς δίσκους και ζωντανές εμφανίσεις σημαντικών συνθετών, τραγουδιστών, μουσικών και ensemble διαφόρων ειδών (από την free jazz μέχρι το παραδοσιακό και από την ακαδημαϊκή μουσική έως την έθνικ). Παράλληλα, έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δραστηριότητα, συμπράττοντας επί σκηνής και δισκογραφικά με παιδιά προσφύγων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΔΩ:

https://www.youtube.com/watch?v=JQsbnC8NoKQ&ab_channel=KorinaLegaki&fbclid=IwAR2X3Is5k7ArRcTjALQPfPEJIbxOSoNHT7ZsaA06NL2YQJcPUHKY4Z918MI