Maxairitsas Cover

13 τραγούδια με τη χαρακτηριστική σφραγίδα του τραγουδοποιού. Ροκ μπαλάντες που τον χαρακτηρίζουν πάντα, με ερωτικό και κυρίως κοινωνικό – ευαίσθητα καυστικό- στίχο,  συνθέσεις που έχουμε ακούσει και αγαπήσει, αλλά και μουσικές που τώρα μας προτείνει.

Του αρέσει όμως να πειραματίζεται και να βάζει τον χαρακτήρα του, όπως στο «ΑΠΟΡΩ», που το φέρνει στα μέτρα του. Αναμοχλεύει το παρελθόν και έτσι παίζει με το τραγούδι «ΤΟ ΓΕΛΙΟ», ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχε γράψει με τους ΤΕΡΜΙΤΕΣ. Οι μουσικές των κομματιών, ανήκουν στο Στέφανο Λογοθέτη, στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στο Νίκο Μπότσα και το Γιάννη Πάριο, ενώ στίχους έχουν γράψει οι: Μάνος Ελευθερίου, Λίνα Δημοπούλου , Μιχάλης Μαρματάκης, Γιάννης Μαύρος, Νίκος Μπότσας, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Προεστάκης, Κέλλυ Σταμουλάκη και Ισαάκ Σούσης.

Το «Πατρίδες που έγιναν φωτιά», τραγουδούν εκτός από τον Λαυρέντη οι: Αρβανιτάκη Ελευθερία, Ζουγανέλη Ελεωνόρα, Κότσιρας Γιάννης, Μουζουράκης Πάνος Νταλάρας Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Περρής Γιώργος και Φραγκούλης Μάριος. Ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε και ηχογραφήθηκε για τους σκοπούς του International Foundation for Greece (IFG), μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

Στην έκδοση αυτή, υπάρχει ένα bonus dvd που περιλαμβάνει έξι από τα τραγούδια του cd οπτικοποιημένα από τον Πάνο Ζενίδη, συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,   οπτικό υλικό σχετικό με το περιεχόμενο του album και ένα σύντομο αφιέρωμα στα τελευταία 10 χρόνια μουσικής του πορείας.