CHRIS 3

Η πρώτη - και ας μην μπορεί κ α ν ε ί ς να το πιστέψει - προσωπική κυκλοφορία του Chris Zantioti, το Fighting the Average ακούγεται ιδανικά μέσα από κάποια ποιοτική συσκευή αναπαραγωγής ήχου, από ανθρώπους που αγαπάνε ηχητικά την Αμερική και φιλοσοφικά αποδέχονται το παράδοξο του Νίτσε ως... μη παράδοξο.

Υφολογικά, η μουσική του Chris Zantioti κυμαίνεται σε ένα blend Neo-Soul | R&B | Jazz | HipHop. Laid back grooves, ευρηματικές αρμονίες, ειλικρινείς και εύστοχοι αγγλικοί στίχοι που δεν θα αφήσουν κανέναν ακροατή ασυγκίνητο. Το album τίμησαν με τη συμμετοχή τους πολλοί και εξαιρετικοί guest τραγουδιστές και rappers της Soul σκηνής όπως οι Anduze (Parov Stelar), Idra KayneMc YinkaΑλεξάνδρα ΣιετήΕρασμία Μαρκίδη και άλλοι.
Απλά, λιτά και απέριττα, τα εννέα τραγούδια του Fighting the Average αφηγούνται την πορεία του Ανθρώπου Δημιουργού από την Αρχή, στην Αμφιβολία και την Πτώση στο... Μη Τέλος, στην Συνέχεια, την Εξέλιξη και την Πρόοδο. Στην Αποδοχή.

Χωρίς διδακτισμό, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και εκπληκτική μουσική παιδεία τo "Fighting the Average" είναι ο δίσκος που όλοι οι επαγγελματίες μουσικοί, DJs και μουσικοί δημοσιογράφοι θα εγκωμιάζουν, το κοινό θα απολαμβάνει και όσοι υστερούν σε γνώσεις ή όραμα θα αναρωτιούνται γιατί.

Ο Chris Zantioti είναι κιθαρίστας, συνθέτης, παραγωγός και μηχανικός ήχου ο οποίος διακρίνεται για την μουσικότητα και τον αυθεντικό του ήχο ενώ το χαρακτηριστικό του παικτικό στυλ καθιστά τη μουσική του άμεσα αναγνωρίσιμη.
Μετά από 20 χρόνια ενεργότατης πορείας στον χώρο, η ανάγκη για μουσική αναζήτηση και καλλιτεχνική έκφραση, τον οδήγησαν στην δημιουργία του πρώτου του προσωπικού δίσκου με original συνθέσεις και παραγωγή από τον ίδιο. Το "Fighting The Average" είναι μια αυτοβιογραφική, ειλικρινής αφήγηση της προσπάθειας του ανθρώπου να υπερνικήσει τις δυσκολίες, πολεμώντας τη μετριότητα των συνθηκών που μας κάνουν να παρεκκλίνουμε τόσο ψυχολογικά, όσο και πρακτικά από τους στόχους μας.