CIEL Tales from the Box cover1

Ο δίσκος των Tales from the Box” με τίτλο “Ciel” είναι γεγονός και κυκλοφορεί από την Artway-Τεχνότροπον.

 

Με τίτλο τη γαλλική λέξη για τον ουρανό ή αντίστοιχα το γαλανό, οι Tales from the Box” επιδιώκουν να μας ταξιδέψουν σε μουσικά τοπία κάτω απ’ τον ουρανό της Μεσογείου. Οκτώ πρωτότυπες συνθέσεις και τρεις διασκευές, όπου κυρίαρχα όργανα είναι το ακορντεόν του Θάνου Σταυρίδη και το βιολοντσέλο της Στέλλας Τέμπρελη αντίστοιχα.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον 3ο προσωπικό δίσκο του Θάνου, ο οποίος κυκλοφορεί αυτή τη φορά με το ντουέτο των “Τales from the Βox και φιλοδοξεί να έχει την επιτυχημένη πορεία και διακρίσεις στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των προηγούμενων δύο, «A suitcase full of dreams και “Spicy Margarita.

Με τη φιλική συμμετοχή των: Γιώτη Κιουρτσόγλου, Γιάννη Παπατριανταφύλλου, Δημήτρη Αγγελάκη, Νίκου Βαργιαμίδη, Άγγελου Πολυχρόνου, Δημήτρη Κλωνή, Χρήστου Τάσιου και του Δημήτρη Ζαχαράκη, το ντουέτο του Θάνου και της Στέλλας παρουσιάζει μουσικές με ένα νέο και ιδιαίτερο ηχόχρωμα. Αυτό του συνδυασμού του ακορντεόν και του τσέλο. Δύο οργάνων εύπλαστων με μεγάλη ιστορία, τόσο στην κλασική όσο και στη λαϊκή μουσική παράδοση της Μεσογείου κι όχι μόνο. Δύο «μουσικά κουτιά» που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με τις ιστορίες τους.

Ξεκινώντας απ’ το σήμερα  με αφετηρία μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ (Endless story), σαν σε όνειρο (As if in a dream) χορεύουμε μια bossanova την αυγή (Sunset bossa) μέχρι να μας βρει το ολόγιομο φεγγάρι και να περπατήσουμε τη Φεγγαρόστρατα. Να συναντήσουμε ένα ουράνιο τόξο (After the rainbow) και να ταξιδέψουμε στη Μεσόγειο (Mediterranean travel), χορεύοντας το βαλς της βροχής (Rain waltz) ενώ μας παρασέρνει ο Άνεμος. Ο δίσκος κλείνει με μία πολύ αγαπημένη μελωδία του Bach που κατέληξε μετά απ’ την επεξεργασία του Gounod να είναι μια προσευχή στην αγαπημένη Μαρία όλων των λαών της Μεσογείου.

Ave Maria με την ευχή όλα να ξαναγίνουν φωτεινά!

Το album είναι διαθέσιμο σε cd και στις ψηφιακές πλατφόρμες.