DANIe007

Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού τραγουδιού «Σου Σφυρίζω» έρχεται στο φως με αφορμή τη ταινία μικρού μήκους  «Η Πολυθρόνα στο Πεζοδρόμιο» που φέρει την υπογραφή Μαίρης Κολώνια σε σενάριο και σκηνοθεσία ενώ αποτελεί συμπαραγωγή των ΕΡΤ «Microfilm» και Piece of Cake.

Η ταινία παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στη Δράμα ως επίσημη συμμετοχή (Official Selection) στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του DISFF στις αρχές Σεπτέμβρη στο οποίο η δημιουργός του Μαίρη Κολώνια απέσπασε το Βραβείο «Τεχνικής Αρτιότητας».

Το τραγούδι σε εκτέλεση της καθηλωτικής Georgia Danni και μουσική επιμέλεια του Ερμή, επιλέχθηκε με σκοπό να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο εκτυλίσσεται η ταινία είναι αυτός του χάσματος που δημιουργείται κατά το γύρας και της απώλειας μνήμης που επέρχεται στα άτομα 3ης ηλικίας, το «Σου Σφυρίζω» χρησιμοποιείται ως εργαλείο «αφύπνισης» για μνήμες του παρελθόντος, τόσο για τους πρωταγωνιστές όσο και για τους θεατές.

 

Βρείτε το «Σου Σφυρίζω»  σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίεςhttps://GeorgiaDanni.lnk.to/SouSfirizo

Δείτε το official music video του “Σου σφυρίζω” στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gIQXgNPeiss

Σκηνοθεσία - Μαίρη Κολώνια