NTALARAS

Μια μοναδική συλλογή, ένα υπέροχο δώρο!

68 κλασσικά τραγούδια, που δεν ανήκουν στη προσωπική δισκογραφία του Γιώργου Νταλάρα αλλά στη δισκογραφία τρίτων. Τραγούδια που κλήθηκε να ερμηνεύσει και τα έκανε αμέσως δικά του.

Στο σημείωμά του ο Γιώργος Νταλάρας μας εξηγεί με λίγα λόγια  τι είναι ακριβώς αυτή η έκδοση:

“Δεν είναι εύκολο να ξαναδιαλέξω μέσα από ένα ρεπερτόριο, που έτσι και αλλιώς αξιολόγησα και αγάπησα και όπως φάνηκε όλα αυτά τα χρόνια, αγαπήσατε και εσείς.

Η επιθυµία µου είναι να εµφανίσω κυρίως κάποια τραγούδια που δε φωτίστηκαν, που µοιραία  έµειναν στη σκιά άλλων.

Ακόµα και µ’ αυτό το κριτήριο όµως, η αμηχανία παραµένει.

Γιατί είναι δύσκολο ν’ αντισταθείς στο µεγαλείο των αξεπέραστων τραγουδιών που, είτε λόγω της θεµατικής τους, είτε λόγω της εποχής που γράφτηκανκαι ηχογραφήθηκαν, και κυρίως λόγω µουσικής συγγένειας, απαίτησαν να είναι παρόντα σ’ αυτές τις συλλογές.

Διάλεξα λοιπόν να σας παρουσιάσω «απ’ την αρχή» μέσα από 1.000 και πλέον τραγούδια, νέες σειρές από το ηχογραφημένο υλικό, αλλά και κάποια που δεν έχουν ακουστεί και δεν έχουν εκδοθεί.

Σ’ αυτά τα τραγούδια έχω καταθέσει την µελέτη µου, την μουσική µου γνώση και την ψυχή µου.”

                                                                             Γιώργος Νταλάρας

                                

Υ. Γ. Τα τραγούδια τα αποφάσισαν οι φίλοι µου μουσικοί,συνθέτες και στιχουργοί, που ευγενικά ζήτησαν τη συµµετοχή µου στους δίσκους τους.Χωρίς τη δική τους έμπνευση αυτή η συλλογή δε θα υπήρχε. Τους ευχαριστώ µέσα απ’ την καρδιά µου.”