TELEUTAIOS

Δύο δημιουργοί με κοινά ερεθίσματα και αγάπες, θέτουν τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι που τους αρέσει περισσότερο. Φτιάχνουν ένα δίσκο όπως παλιά και τραγούδια με λόγο και ήχο ελληνικό για μια φωνή που ξεχωρίζει για την ψυχή και  την τρυφερότητά της. Δέκα τραγούδια γραμμένα για μια γυναίκα, για τη Γιώτα Νέγκα. Δέκα τραγούδια που μπορούν όμως να εκφράσουν την καθημερινότητα και τις σκέψεις κάθε ανθρώπου που προβληματίζεται, που αγαπά, που σκέφτεται και εκφράζεται.

Από το ζεϊμπέκικο «Τα τραγούδια που λες» στο νοσταλγικό και αισθαντικό «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι», κι από το τσιφτετέλι «Χώμα στα φτερά» στο ερωτικό «Σ’ εσένα τρέχω» με τη φιλική συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη στα φωνητικά, ο «Τελευταίος Εαυτός» είναι ένα δίσκος ελληνικός, με λόγο έντεχνο και ήχο λαϊκό, κι αντίστροφα. Ένας δίσκος που ακούγεται οικείος, σα να ήρθε από το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα γίνεται επίκαιρος και πιο αναγκαίος από ποτέ.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου βρίσκονται ξανά με τη Γιώτα Νέγκα, μετά «Το Δίκιο Μου» που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, αλλά και «Το Σερί» που μοιράστηκαν μεταξύ τους στο «Καινούριο Φιλί». Αυτή τη φορά οι δύο δημιουργοί,  μετά και τη συνεργασία τους στις «Πρώτες Λέξεις», αποφάσισαν να δημιουργήσουν από κοινού ένα νέο δίσκο για μια από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, σα να ήταν μοιραίο και προδιαγεγραμμένο από πάντα.

Ο «Τελευταίος Εαυτός» είναι ένας δίσκος φτιαγμένος με τα στοιχεία του κλασσικού, ένας δίσκος δημιουργών που υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι και ερμηνεύει μοναδικά η Γιώτα Νέγκα.