SIMFWNIA

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια επετειακή κυκλοφορία για τα 30 χρόνιατης ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης θεραπευτικής κοινότητας για χρήστες ουσιών στην Ελλάδα παρουσιάζοντας το συλλεκτικό άλμπουμ «Μια Συμφωνία Για Την Ιθάκη».

Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δώρος Δημοσθένους,η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Severine Maquaire και ο Vassilikos συναντούν ένα από τα μεγαλύτερα συμφωνικά σχήματα της χώρας και ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών σε νέες, ανατρεπτικές, ενορχηστρώσεις, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Πρόκειται για την αφιλοκερδή προσπάθεια καλλιτεχνών, τεχνικών και επαγγελματιών, με στόχο  την ενίσχυσητου έργου του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Αφορμή γι’ αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε ο εορτασμός για τα 30 χρόνια της ΙΘΑΚΗΣ τον Σεπτέμβριο του 2013. Η ΚΟΘ με τη σύμπραξη των καταξιωμένων ερμηνευτών γιόρτασαντην ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣμε μια μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη που σημείωσε τεράστια επιτυχία. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2014, ακολούθησε η στουντιακή ηχογράφηση στην έδρα της ΚΟΘ. 

Ο συντονισμός της παραγωγής έγινε από τον Φαίδωνα Καλοτεράκη και τον Αντώνη Σουσάμογλου.

Η θήκη του CD και το συνοδευτικό πολύπτυχο σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και αποτελούν υπόδειγμα πιστοποιημένης οικολογικής παραγωγής κατά FSC (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών, διεθνής οργανισμός που διασφαλίζει την προέλευση και ορθή διαχείριση του χαρτιού.)”