Μίλτος Λογιάδης – Αλίκη Καγιαλόγλου – The D Project
Αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
9 Αυγούστου 2025
Ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης, η θρυλική τραγουδίστρια Αλίκη Καγιαλόγλου και το μουσικό σύνολο The D Project, που δημιούργησε ειδικά για αυτή τη συναυλία ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας, συναντιούνται στη σκηνή του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου για ένα μαγευτικό αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα στις 9 Αυγούστου 2025.
Υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, οι εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί θα μας ταξιδέψουν στον ατμοσφαιρικό κόσμο του nuevo tango, τιμώντας με μοναδικό τρόπο τον κορυφαίο Αργεντίνο δημιουργό. Μια μουσική βραδιά γεμάτη πάθος, ευαισθησία και αυθεντική καλλιτεχνική σύμπραξη.
H γέννηση του nuevo tango
Ίσως να ήταν ένα θεϊκό σημάδι όταν η μεγάλη πιανίστα και παίκτρια εκκλησιαστικού οργάνου Νάντια Μπουλανζέ παρότρυνε τον Άστορ Πιατσόλα (1921 –1992) να απελευθερώσει το όραμά του και να μας χαρίσει έναν νέο και μαγικό κόσμο, έναν κόσμο που δεν είχε υπάρξει έως τότε. Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1940 όταν ο Αργεντίνος συνθέτης συνέδεσε για πρώτη φορά το αργεντίνικο τάνγκο με την τζαζ και την κλασική μουσική, με ανεξάντλητη έμπνευση και νέους αριστουργηματικούς συνδυασμούς ηχοχρωμάτων, που ένωναν το πάθος με το όνειρο και τη δεξιοτεχνία. Τα τελευταία χρόνια, σολίστ και σύνολα σε όλον τον κόσμο παρουσιάζουν τη μουσική του Πιατσόλα. Ο Μάνος Χατζιδάκις σύστησε τον Πιατσόλα στο ελληνικό κοινό το 1981, ενώ τον Ιούλιο του 1990 αποχαιρέτησε το κοινό του, δίνοντας στην Ελλάδα τις δύο τελευταίες του συναυλίες.