ANASA 1

Το Φεστιβάλ Κρουστών της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έρχεται να παρασύρει το κοινό σε μια μεγάλη, πολύχρωμη και ξέφρενη γιορτή. Για τρεις ημέρες, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2024 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Φεστιβάλ Κρουστών θα δονήσει την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, ξεδιπλώνοντας μπροστά μας το πλήρες φάσμα του συναρπαστικού αυτού ηχητικού κόσμου.
 
Το πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του σολίστ κρουστών Μαρίνου Τρανουδάκη, περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που εκτείνονται από ξεχωριστά εργαστήρια και masterclasses έως μοναδικές συναυλίες με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ και από τις γοητευτικότερες μουσικές παραδόσεις του κόσμου ως τις πλέον εκλεπτυσμένες όψεις της δυτικής νεωτερικότητας.
 
Η πρώτη ημέρα (3/7) περιλαμβάνει τις συναυλίες της ομάδας κρουστών Anasa Drummers του Πολιτιστικού Κέντρου Anasa, του ντουέτου κρουστών Behind Bars (Παναγιώτης Ζιάβρας, Μαρίνος Τρανουδάκης), του μουσικού σχήματος POLIS Ensemble και του Γιάννη Αγγελόπουλου (Γιαν Βαν). Η δεύτερη ημέρα (4/7) φέρνει τις εμφανίσεις του πρότζεκτ Point Twο των Χρήστου Ραφαηλίδη και Πέτρου Κλαμπάνη, του δεξιοτέχνη της μαρίμπας Θεόδωρου Μιλκόβ και των Γιάννη Παπαγιαννούλη, Πάνου Καρτίμπελη και Ηλέκτρας Χρυσάνθου. Η τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ (5/7) περιλαμβάνει την ξεσηκωτική συναυλία του μουσικού συνόλου αφροβραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira και την εκρηκτική εμφάνιση της διεθνούς φήμης σολίστ κρουστών Αντελαΐντ Φερριέρ στην πρώτη σόλο συναυλία της στο αθηναϊκό κοινό. 
3, 4, 5 Ιουλίου 2024
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ
Αγορά – ΚΠΙΣΝ
 
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας