Poster Delaware Geniki 1

Μια πρωτοποριακή συνεργασία, μια πολιτιστική και καλλιτεχνική σύμπραξη νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη χώρα μας.

H Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Delaware συνεργάζεται με τρεις σημαντικές ελληνικές ορχήστρεςτη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΜΕΤ), τη MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ) - για τρεις μοναδικές συναυλίες.  

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη στις 25 Ιουνίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατεβαίνοντας στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να ολοκληρωθεί αυτή τη ξεχωριστή περιοδεία στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 30 Ιουνίου, στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης.

Αυτή η καλλιτεχνική συνεργασία, που πηγάζει από τις αρχές του Πανεπιστημίου του Delaware, στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών που αλλάζουν τη ζωή των μουσικών μέσω της αλληλεπίδρασης με διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις.

Μαζί, οι τέσσερις ορχήστρες θα δημιουργήσουν μια νέα συμφωνική ορχήστρα με περισσότερους από 100 μουσικούς, υπό τη διεύθυνση των James Allen Anderson και Μίλτου Λογιάδη, και σολίστ την εξαιρετική βιρτουόζο του βιολιού Irmina Trynkos,  προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

H παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ.

Η παράσταση στο Ηράκλειο Κρήτης είναι συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν».

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής της περιοδείας:

Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

 

Πληροφορίες:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)

Τρίτη 25.06.24  - ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Για δελτία εισόδου: https://shorturl.at/Cd9l4

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)

Πέμπτη 27.06.24, ώρα 21:00

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€  -  Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ: 7€

Προπώληση:  https://www.megaron.gr/event/musical-cultures/

Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης – Ηράκλειο

Κυριακή 30.06.24, ώρα 21:00