LOGOI

Επτά ιστορίες που αναμειγνύουν την κωμωδία με τον τρόμο. Επτά ιστορίες μαύρης κωμωδίας τόσο περίεργες, όσο και προσιτές. Επτά σουρεαλιστικές απεικονίσεις μιας κοινωνίας που αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, μιας κοινωνίας πέρα για πέρα δυσλειτουργικής.

Οικογένεια: Δύο γονείς ξυπνούν τον τεμπέλη γιο τους στη μέση της νύχτας. Πρέπει να του μιλήσουν για ένα επείγον και φρικτό ζήτημα που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα: έχουν αποφασίσει να τον «κάνουν έκτρωση» 20 χρόνια αφού έχει γεννηθεί. 

 

Αλληλεγγύη: Ένα ζευγάρι μεσήλικων γευματίζει ήσυχα στο σπίτι. Στην τηλεόραση παρακολουθούν τα προβλήματα των παιδιών από μια χώρα τρίτου κόσμου. Η τηλεόραση φέρνει τον τρίτο κόσμο στο σπίτι τους. Κυριολεκτικά. Και, από τη μία, πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη, από την άλλη όμως; Λοιπόν, από την άλλη δεν μπορεί να αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο, σωστά;

Τάξη: Κανείς στην πολυκατοικία δεν θυμάται τι υπάρχει πέρα από τον αριθμό «6». Όμως, αυτά που μας είναι άγνωστα, για καλό λόγο είναι άγνωστα, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να μην το ρισκάρουν... στέλνοντας τον σύζυγό να μάθει τι συμβαίνει.

Ιδιοκτησία: Ένας μεσίτης δείχνει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης σε μία πιθανή ενοικιάστρια. Το διαμέρισμα έχει αναμφίβολα δυνατότητες, αλλά μια μικρή λεπτομέρεια εκπλήσσει τον πελάτη: ο προηγούμενος ενοικιαστής κρέμεται από τη λάμπα στην τραπεζαρία.

Εργασία: Ένα παντρεμένο ζευγάρι βρίσκεται στο βεστιάριο ενός «καλού» σπιτιού. Ακούγονται θόρυβοι από το πάτωμα. Ο λόγος; 700 Κινέζοι σκλάβοι φτιάχνουν τα ρούχα για τη συλλογή της επόμενης σεζόν.

Πρόοδος: Έναν άντρα τον πάτησε το τραμ και ζητά βοήθεια στη μέση της νύχτας. Καθώς ο θάνατός πλησιάζει, μια γυναίκα του εξηγεί γιατί δεν αξίζει να καλέσει ασθενοφόρο αφού, έτσι κι αλλιώς, είναι ήδη μισοπεθαμένος.

Δέσμευση: Στα σκαλιά της εκκλησίας ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να ανταλλάξει όρκους. «Στον πλούτο και τη φτώχεια, στην υγεία και την ασθένεια, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Τι γίνεται όμως αν παραλείψουμε τη διαδικασία και πάμε κατευθείαν στον θάνατο;

 

Σκηνοθεσία: Τζεράρντ Κίντο, Εστέβε Σολέρ, Νταβίντ Τόρρας

Σενάριο: Εστέβε Σολέρ

Παραγωγή: Αρίτς Σίρμπιαν, Μάρτιν Σάμπερ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γκαμπριέλ Καμπόι

Μοντάζ: Αναΐς Ουράκα

Πρωτότυπη Μουσική: Τζούλι Ράιερ

Πρωταγωνιστούν: Έμμα Σουάρεζ, Λόλα Ντουένιας, Σερζί Λοπέζ, Φρανσέσκ Ορέγια, Νταβίντ Βερνταγκουέρ, Τζορντί Σάντσεζ, Πέπε Βιγιουέλα, Άλεξ Μπρεντεμούλ, Μανουέλ Σόλο, Αλέν Χερνάντεζ, Άινα Κλοτέτ, Βίκι Πένια, Ραμόν Φονσερέ, Άγκατα Ρόκα, Νούρια Γκάγκο, Μπόρχα Εσπινόζα, Πολ Λόπες, Ρόζα Καδαφάλκ, Αλμπέρτ Ριμπάλτα

Διάρκεια: 75’

Έτος Παραγωγής: 2019

Στις 11 Μαΐου αποκλειστικά στις οθόνες του Cinobo