rsz 2428 tpi 00031r

Πρωταγωνιστούν:

Λουκ Έβανς, Ντομινίκ Κούπερ, Σάρα Γκέιντον

Σκηνοθεσία:

Γκάρι Σορ

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα (το 1931), το στούντιο που μας «πρωτοσύστησε» το είδος του τρόμου, η UniversalPictures, έρχεται να μας αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην Ιστορία όχι τόσο επειδή «παλούκωνε» τους εχθρούς του, αλλά, κυρίως, επειδή μεταμορφώθηκε, για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας. Μια επική περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Λουκ Έβανς που αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψή Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας που έμελλε να στοιχειώνει τα βράδια μας.

Είμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς και ειδικότερα τους Τούρκους που επεκτείνονταν επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Όταν ο Σουλτάνος Μεμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για το στρατό των Γενιτσάρων του ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του και να παραδώσει το γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε ένα τέρας ώστε να νικήσει τους Τούρκους, χάνοντας, όμως, την ψυχή του.