TWIST

Αυτό το καλοκαίρι, το είδος της επικής ταινίας καταστροφής επιστρέφει με μία καταιγιστική, αγωνιώδη κινηματογραφική περιπέτεια στην καρδιά μιας από τις πιο καθηλωτικές και καταστροφικές δυνάμεις της φύσης.

ΑπότουςπαραγωγούςτωνταινιώνJurassic, Χωρίς ταυτότητα και Ιντιάνα Τζόουνς έρχεται το Twisters, το νέο κεφάλαιο του επιτυχημένου Twister του 1996, σεσκηνοθεσία του ΛιΆιζακ Τσανγκ, του υποψήφιουγιαΌσκαρσεναριογράφουκαισκηνοθέτητουMinari. ΣτοTwisters πρωταγωνιστεί η υποψήφια για ΧρυσήΣφαίρα Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς (Εκείπουτραγουδάνεοικαραβίδες, NormalPeople) και ο Γκλεν Πάουελ (Λατρεύω να σε μισώ, TopGun: Maverick) ως δύο αντίθετες δυνάμεις που συνεργάζονται για να προβλέψουν και ίσως να δαμάσουν την τεράστια ισχύ των ανεμοστρόβιλων.

ΗΈντγκαρ-ΤζόουνςυποδύεταιτηνΚέιτΚούπερ, μίαπρώηνκυνηγόκαταιγίδωνπουδεν μπορεί να ξεπεράσειμία παλιότερη τραγωδίαπου προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο. Τώρα πια μελετάειταμοτίβατωνκαταιγίδωναπό τηνασφάλειατουσπιτιούτηςστηΝέαΥόρκη, αλλάπαρασύρεταιξανάσεανοιχτέςπεδιάδεςαπότονφίλοτης, Χάβι, γιαναδοκιμάσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού. Εκεί, διασταυρώνεταιμετονΤάιλερΌουενς (Πάουελ), ένανγοητευτικόκαιαπερίσκεπτοσταρτωνsocial-mediaπουέχει γίνει διάσημος με τις αναρτήσεις για τις ριψοκίνδυνες περιπέτειες του με το κυνήγι καταιγίδων.

Καθώςηεποχήτωνκαταιγίδων εντείνεται, τρομαχτικά και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα εξαπολύονται. Η Κέιτ και ο Τάιλερ με τις αντίπαλες ομάδες τους βρίσκονται να παλεύουν για τη ζωή τους εν μέσω πολλαπλών καταιγίδων που συγκλίνουν όλες πάνω από την κεντρική Οκλαχόμα.

ΣτοTwistersπρωταγωνιστείεπίσηςουποψήφιοςγιαΧρυσήΣφαίραΆντονιΡάμος(Σεμιαγειτονιά της Νέας Υόρκης) ως Χάβι , ο ΜπράντονΠερέα του Ούτε καν, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ΜόρναΤίρνι (Ένα όμορφο αγόρι), η ΣάσαΛέιν(AmericanHoney), ο Ντέιβιντ Κορενσγουέτ(επερχόμενοSuperman: Legacy), ο Ντάριλ ΜακΚόρμακ (PeakyBlinders), η ΚίρνανΣίπκα(Οι ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνα)και ο ΝικΝτοντάνι (Άτυπος).

ΟΤσανγκσκηνοθετείτοσενάριοτουΜαρκΛ. Σμιθ, τουυποψήφιουγιαΌσκαρσεναριογράφουτηςΕπιστροφής, που είναι βασισμένο σε μία ιστορία του Τζόσεφ Κοζίνσκι(Λήθη).  ΤηνπαραγωγήυπογράφειουποψήφιοςγιαΌσκαρΦρανκΜάρσαλ(ταινίεςJurassicκαιΙντιάνα Τζόουνς) καιοΠάτρικΚρόουλι(ταινίεςJurassicκαιΧωρίς ταυτότητα).Οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τόμας Χέισλιπ και ΆσλεϊΤζέιΣάντμπεργκ είναι οι executiveproducers.

ΔιευθυντήςφωτογραφίαςείναιοΝτανΜίντελ(Επικίνδυνη αποστολή 3,StarTrek, StarWars: Η δύναμη ξυπνάει), σκηνογράφοςοΠάτρικΣάλιβαν(Brightburn: Ζωντανή κόλαση, Twister), μοντέρηΤέριλινΑ. Σρόπσαϊρ(Η γυναίκα βασιλιάς), ενδυματολόγοςη ΓιούνιςΤζέρα Λι (Bottoms, HowtoBlowUpaPipeline), καισυνθέτηςο ΜπέντζαμινΓουόλφις (BladeRunner 2049, TheFlash).