1Bones and All Online Poster

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο

Σενάριο(βασισμένο σε μυθιστόρημα της ΚαμίλντεΆντζελις):Ντέιβιντ Κάσγκανιτς

Πρωταγωνιστούν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Τέιλορ Ράσελ, Μαρκ Ράιλανς, Τζέσικα Χάρπερ, Αντρέ Χόλαντ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, Φρανσέσκα Σκορσέζε, Κλόε Σεβινί, Μάικλ Στούλμπαργκ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αρσένι Κατσατούραν

Μοντάζ: Μάρκο Κόστα

Σκηνογραφία: Έλιοτ Χοστέτερ

Κοστούμια: Τζούλια Πιερσάντι

Μουσική: Τρεντ Ρέζνορ, Άτικους Ρος

Ημερομηνία Εξόδου: 24 Νοεμβρίου 2022

Διάρκεια: 1 ώρα και 48 λεπτά

 

Αργυρό Λιοντάρι Σκηνοθεσίας: Λούκα Γκουαντανίνο, 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Βραβείο "Μαρσέλο Μαστρογιάνι" Νέου Ταλέντου: Τέιλορ Ράσελ, 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Ίσως μόνο ο Λούκα Γκουαντανίνο(“Call Me By Your Name”) να κατέχει την τρυφερή ματιά που αποθεώνει μία σκοτεινή εφηβική ιστορία αγάπης, μία ανατριχιαστική περιπέτεια ενηλικίωσης και ένα οδοιπορικό στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής ακολουθώντας τα χνάρια δύο ερωτευμένων απόκληρων. Και ίσως μόνο ένα εύθραυστο δίδυμο όπως η Τέιλορ Ράσελ (Waves), και ο Τιμοτέ Σαλαμέ (“Call Me by Your Name”, “Dune”) να μπορούν να ενσαρκώσουν με ευαισθησία δύο περιθωριακούς εφήβους της δεκαετίας του ’80, δύο παρίες που μοιράζονται μία επιτακτική και  απαγορευμένη πείνα που τους τους απομονώνει και τους καταδιώκει, ενώ το μόνο που θέλουν είναι να βρουν ένα σπίτι, ένα μέρος για να  ανήκουν κάπου.

Η νέα ταινία του Ιταλού δημιουργού, που τον οδήγησε για πρώτη φορά σε αμερικανικό έδαφος, κινείται στο είδος του τρόμου για να μιλήσει με τη δική του λυρική γλώσσα για τη διαφορετικότητα, την ανακάλυψη της προσωπικής ταυτότητας και τη σκοτεινή λάμψη του νεανικού έρωτα.

Σύνοψη

Η ιστορία αγάπης της νεαρής Μάρεν (ΤέιλορΡάσελ), που μαθαίνει να επιβιώνει στο περιθώριο και του Λι (Τιμοτέ Σαλαμέ), ενός τυχοδιώκτη και απόκληρο νέου. Οι δυο τους διασταυρώνονται και βιώνουν τη δική τους οδύσσεια μέσα από κρυμμένα περάσματα, παράδρομους και καταπακτές με φόντο την Αμερική του Ρόναλντ Ρίγκαν. Όλοι οι δρόμοι τους οδηγούν στο τρομαχτικό παρελθόν τους και στην τελική δοκιμασία που θα καθορίσει αν η αγάπη τους μπορεί να αντέξει τη διαφορετικότητα τους.