poster fin

Δέκα χρόνια από τη γέννησή της γιορτάζει η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Η επιλογή της ανεξάρτητης συλλογικότητας να γιορτάσει τα γενέθλιά της στο θέατρο της πόλης, τιμά το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης, το οποίο οφείλει την απήχηση και τη φυσιογνωμία του σε μεγάλο βαθμό στους ανάπηρους ακτιβιστές και τις ανάπηρες ακτιβίστριες, που τα τελευταία χρόνια έδρασαν και δρουν σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, προκειμένου να κάνουν πράξη το δικαίωμά τους για ανεμπόδιστη πρόσβαση στον χώρο του θεάτρου αλλά και στο περιεχόμενο της τέχνης.

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή και το Φεστιβάλ Ρεματιάς μας προσκαλούν να μοιραστούμε όλοι και όλες μας το νόημα αυτής της γιορτής με την παρουσίαση καλλιτεχνικών δρώμενων, μουσικής και δημιουργικό διάλογο που (με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις προσβασιμότητας) μας ενώνουν κάτω από τον ίδιο ουρανό.

Η ανακοίνωση πρόσκληση της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ:

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 και ώρα 21.00, στο φιλικό και προσβάσιμο Ευριπίδειο θέατρο της Ρεματιάς να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια δράσης της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Δέκα χρόνια γεμάτα δράσεις για τη διεκδίκηση των αυτονόητων.

Ελάτε να μοιραστούμε το «πώς» και το «γιατί» της Μηδενικής Ανοχής μέσα από συζητήσεις, δρώμενα και παρεμβάσεις. Να αναλογιστούμε τις δράσεις και τους λόγους τους και να μοιραστούμε μια νέας μορφής συζήτηση για την αναπηρία. Μια συζήτηση με οδηγό το κοινωνικό μοντέλο για την αναπηρία.

Ελάτε να μοιραστούμε ιδέες για την καταπολέμηση του αποκλεισμού των αναπήρων και των ανισοτήτων που προκαλεί. Να γνωριστούμε ξανά και να γιορτάσουμε μαζί το ταξίδι προς τη χειραφέτηση, με τελικό προορισμό την αναγνώριση, την ισότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας.

10 ΧΡΟΝΙΑ Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • • Καλλιτεχνικό δρώμενο από ανάπηρους καλλιτέχνες: Χειραφέτηση ή υποτέλεια.

Παίζουν: Γιώργος Χρηστάκης, Ελευθερία Μαντζουράνη, Πάνος Ζουρνατζίδης

Ιδέα, σενάριο, σκηνοθετική επιμέλεια: Αντώνης Ρέλλας

  • • Χαιρετισμοί
  • • Απολογισμός - Συζήτηση: Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα, από εκεί μπαίνει μέσα το φως.
  • Μουσικός επίλογος: Ηasta la victoria siempre από τον Χιλιανό αλληλέγγυο μουσικό Alejandro Diaz.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αντώνης Μπούγιας aka ypopto_mousi.

 

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

 

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου