Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην καταπολέμηση του στιγματισμού, της αποξένωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, το Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζει τις ‘Ιστορίες από μία παράλληλη πραγματικότητα’ σε συνεργασία με το BIOS.exploring urban culture, από 12 Δεκεμβρίου 2019 έως και 31 Ιανουαρίου 2020.
Μετά τη διαδρομή του στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019, το audio walk ‘Ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα’ επιστρέφει και εγκαθίσταται με τη μορφή audio theatre στον πολυχώρο του BIOS. Οι θεατές και οι θεάτριες θα φορέσουν ακουστικά για να ακούσουν τις αφηγήσεις ανθρώπων που αποφάσισαν να δουν τη ζωή πέρα από τα ναρκωτικά. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών συμμετέχουν σε ηχογραφημένες μαρτυρίες και ντοκουμέντα, για τη ζωή μετά τη χρήση ουσιών, για την πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, το προσφυγικό ζήτημα, τη χιπ χοπ μουσική και τα όνειρα για το μέλλον.
Σύλληψη - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιωάννα Βαλσαμίδου
Έρευνα - Επιμέλεια συνεντεύξεων: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Δραματουργία: Στέλλα Ράπτη
Ηχητικός σχεδιασμός: Πάνος Τσαγκαράκης
Βοηθοί στην έρευνα: Αναστασία Αποστολοπούλου, Κατερίνα Τζιαχρήστου, Δάφνη Χασούρου
Βοηθός παραγωγής: Marike Splinter
Γραφιστική επιμέλεια: No idea Studio + Ομάδα γραφιστικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ: Παναγιώτης Χαλδαίος
Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ: Μιχάλης Μυλωνάς
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ
Με την ευγενική στήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και του efood
‘Ιστορίες από μια παράλληλη πραγματικότητα’
12 Δεκεμβρίου 2019 - 31 Ιανουαρίου 2020
Audio theater | Διάρκεια: 20’
Με ελεύθερη πρόσβαση από τις 19:00 έως τις 23:30
@BIOS.exploring urban culture
Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 84, Αθήνα 104 35
Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.