1Synthesis

Δωρεάν προβολή στο nationalopera.gr/GNOTV
από τις 31 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 

Η εικαστική επιτελεστική εγκατάσταση Synthesis, σε σύλληψη, σχεδιασμό και επιμέλεια της χορογράφου Τζένης Αργυρίου και του εικαστικού Βασίλη Γεροδήμου, έρχεται στις οθόνες σας μέσω της GNO TV. Η ταινία Synthesis, που αποτυπώνει τη μοναδική εμπειρία των τριών ημερών παρουσίασης του Synthesis σε διάρκεια δυόμισι ωρών, θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV από τις 31 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.  

Πάνω από 30 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών με τη συμμετοχή σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ συμπράττουν στη δημιουργία ενός έργου μακράς διάρκειας που συσχετίζει τις περίπλοκες διαδικασίες του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα με την ίδια τη δημιουργία ενός πολυσύνθετου συλλογικού καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

 

H GNO TV, η οποία αποτελεί έναν νέο άξονα προγραμματισμού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.