274592655 461927265817 n

«Τη βία δεν την ασκεί πλέον ούτε την υπομένει κανείς με αφέλεια.»
Βάλτερ Μπένγιαμιν
Το Θέατρο Καλλιρρόης πραγματοποιεί εκδήλωση προς τιμήν της φιλοσόφου –καθηγήτριας πολιτικής θεωρίας της Χάννα Άρεντ.
«Κατανοώ σημαίνει, μάλλον, εξετάζω και επωμίζομαι συνειδητά το φορτίο που έχει βάλει στις πλάτες μας ο αιώνας μας - δίχως να αρνούμαι την ύπαρξη του φορτίου αυτού, ούτε να υποκύπτω δουλοφρόνως στο βάρος του. Κοντολογίς, κατανοώ σημαίνει αντιμετωπίζω προσεκτικά και δίχως προμελέτη την πραγματικότητα και της αντιστέκομαι - όποια και αν είναι η πραγματικότητα αυτή».
1523484295436368288 n
Η εκδήλωση στηρίζεται στη περφόρμανς «Το μυστικό της Χάννα » που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της «Μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος». Συμπληρώνεται από τη παρουσίαση της συνέντευξη που έδωσε στον Γκύντερ Γκάους όταν επέστρεψε στη Γερμανία μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1948 για την Γερμανική τηλεόραση και προβλήθηκε το 1964. Καθώς και την απαντητική της επιστολή στις κατηγορίες που δέχτηκε για την «υπόθεση Άιχμαν» από τον συνάδελφο της Γκέρσομ Σόλεμ.
 
Θέατρο Καλλιρρόης
(Καλλιρρόης 10)
Πότε: 28 Φεβρουαρίου 7 μ.μ.
Διάρκεια: 85 λεπτά
Συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς την εκδήλωση οι ηθοποιοί, Μαρία Καννελοπούλου, Γιάννης Κουρκουμέλης, Τάσος Ράπτης, Ξανθή Κρανίδη, Έλλη Δαδήρα, Γιώτα Γεωργοπούλου και Σεραφίνα Σιδέρη.
Είσοδος ελεύθερη- Κρατήσεις θέσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6944654073.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ευχαριστούμε τη Βίκυ Ιακώβου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας, τη Ναταλί Μηνιώτη Διδάκτορα Θεατρολογίας του Α.Π.Θ και την Έφη Γιαννοπούλου.