FROUROS 1

Ο Φρουρός είναι μια κωμωδία μπριλάντε του 1910, ένα παλλόμενο μίγμα σάτιρας / φάρσας / παιχνιδιού με ζωντανή μουσική, τραγούδια, χιούμορ και ερωτά. Ένα έργο της art nouveau με το βλέμμα της εποχής μας. Ένα ταξίδι στον γεωγραφικό τόπο των πολλαπλών ψευδαισθήσεων. 

Η ιστορία του έργου επικεντρώνεται σε ένα διάσημο θεατρικό ζευγάρι, όπου μετά από έξι μήνες γαμήλιας ζωής, ο σύζυγος-Ηθοποιός αρχίζει να πιστεύει ότι η σύζυγος Ηθοποιός δεν έχει πλέον μάτια μόνο για αυτόν. Ο σύζυγος, σε συνεννόηση με έναν κριτικό θεάτρου, καταστρώνει ένα σχέδιο μεταμόρφωσης και αποπλάνησης της συζύγου, ένα έργο μέσα στο έργο, που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην Όπερα. 

«Κανένας δε θα μου πάρει τη γυναίκα μου! Εδώ δεν παίζουμε θέατρο. Χρειάζεται ένα καινούργιο ειδύλλιο; Πολύ ωραία, θα το έχει. Θα γίνω εγώ αυτός ο άντρας. Θα παίξω τον Φρουρό της»

Ο Φρουρός, του Ούγγρου συγγραφέα Ferenc Molnar, είναι ένα έργο-σταθμός στην παγκόσμια θεατρική ιστορία, αλλά και μία αγαπημένη κωμωδία των Ελλήνων πρωταγωνιστών του 20ου αιώνα. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την τεράστια επιτυχία του Φρουρού δόθηκε το 1924, όταν, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, οι δύο πετυχημένοι αμερικανοί ηθοποιοί Alfred Lunt και Lynn Fontanne αποφάσισαν να αλλάξουν το θεατρικό τοπίο της Νέας Υόρκης. Στην Νέα Υόρκη έκανε 248 παραστάσεις. 

Στην Ελλάδα το έργο παίχτηκε από το 1931 έως το 1975 με διάφορους τίτλους, μεταξύ των οποίων Ένας Κοζάκος για την Γυναίκα μου και Ο Κοζάκος, από τους θιάσους των Βασίλη Αργυρόπουλου (1931), Δημήτρη Χορν (1964), Γιάννη Βόγλη (1975), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. 

Ο Φρουρός «ανεβαίνει» ξανά σήμερα με τη μοναδική σκηνοθετική ματιά της Αναστασίας Κουμίδου, τον εξαιρετικό Κωνσταντίνο Κασπίρη  σκηνικά και κοστούμια, τον Δημήτρη Πλειώνη ως Φρουρό, τον Γεράσιμο Γεννατά σε ένα ανατρεπτικό ρόλο- έκπληξη και με ένα σπουδαίο θίασο.

FROUROS2

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου

Art Direction / Κοστούμια: Κωνσταντινος Κασπίρης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Σχεδιασμός Ηχοτοπίου: Φώτης Ροβολής

Σχεδιασμός Μουσικής: Γαβριήλ Φαριλέκας

Master & Mixing: Βίκτωρ Μαστέλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ολίνα Μανωλοπούλου

Οργάνωση-Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλιος Χλιαράς. AMKE X-αίρεται. 

Επικοινωνία MCF: Μαίρη Καλδάρα

stelios xliaras o frouros 62

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Γεράσιμος Γεννατάς

Κωνσταντίνος Δημητρακάκης

Ολίνα Μανωλοπούλου

Δημήτρης Πλειώνης

Μάρια Φλωράτου

FROUROS

Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

ΙΔΡΥΜΑ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ"

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Από 16, 17,18,22,23,24,25,29,30/12 & 1/1

Ώρα έναρξης: 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Γεν. Είσοδος: 13€

Μειωμένο: 10€

ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΕΗ-ΕΝΩΣΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ: 5€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: MCF.GR, TICKETSERVICES.GR