Iketides 092 Schutzflehende cMEYER ORIGINALS

Το έργο αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας του Κώστα Παπακωστόπουλου με τίτλο «Η τρέλα των Θεών», που παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Ο κύκλος της κρίσης ξεκίνησε με το έργο «Πλούτος, ο χορός των αγανακτισμένων» το 2012, συνεχίσθηκε με τις «Εκκλησιάζουσες» το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2014 με το έργο «Ικέτιδες» με θέμα αυτή τη φορά μια ιδιαίτερη πλευρά της κρίσης: τον πρόσφυγα.

Στις «Ικέτιδες» του Αισχύλου ο χορός των Δαναΐδων εγκαταλείπει την Αίγυπτο και φθάνει στην πόλη του Άργους παρακαλώντας τον βασιλιά Πελασγό να του δώσει άσυλο. Στις «Ικέτιδες» του Παπακωστόπουλου το ταξίδι των Δαναΐδων είναι επιπλέον και ένα ταξίδι στο χρόνο από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι την Ευρώπη του σήμερα. Με την έλευσή τους στο Άργος ξεκινάει στο νέο έργο μια διήγηση σημερινών προσφύγων.

Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Κώστας Παπακωστόπουλος

Σκηνικά, Κοστούμια: Ulrike Mitschke

Μουσική: HerbertMitschke

Βίντεο:  Michael Strassburger

Φωτισμοί: Julia Marx

Βοηθός Σκηνοθέτη: Thomas Mörl

ΒοηθόςΔραματουργούChristina Ripeanu

Γραφική επιμέλεια: Αντρέας Τσορτανίδης

Χορός προσφύγων:

Γυναίκα 1: TerjaDiava

Γυναίκα 2: StephanieMeisenzahl

Γυναίκα 3: Elisabeth Pleß

Δαναός: Thomas Franke

Πελασγός: Stefan Kleinert

ΑιγύπτιοςστρατηγόςΒασίληςΝαλμπάντης

Κρατικός εκπρόσωπος 1: StefanKleinert

Κρατικός εκπρόσωπος 2: ThomasFranke

Με την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, στις 21:00

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206 Ταύρος

Αίθουσα: Θέατρο

Διάρκεια: 80΄ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό

                            8€ Μαθητικό/ Φοιτητικό (+ Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εξωτερικού)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Νεανικό (έως 26 ετών)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)/ ΑμΕΑ/ Ανω των 65 ετών