rsz dsc2797

Έχετε συμμετάσχει πάλι σε κάποιο άλλο θεατρικό Φεστιβάλ;
Έχουμε συμμετάσχει ήδη στο φεστιβάλ του «Bob» στο «Bios», αλλά και του «Eliart», όπου μάλιστα και κατακτήσαμε την δεύτερη θέση.

Τι προσφέρει κατά τη γνώμη σας ένα θεατρικό Φεστιβάλ, όπως είναι το “Off Off Festival” του «Επί Κολωνώ», τόσο σε μια θεατρική ομάδα, όσο και στο κοινό που το παρακολουθεί;
Δίνει την δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να πειραματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και φυσικά να προβάλλουν την δουλειά τους σε σημαντικούς ανθρώπους του χώρου. Το κοινό απ’ την άλλη, μπορεί μέσω των φεστιβάλ να παρακολουθήσει πολλές και νέες δουλειές με πολύ φθηνό εισιτήριο, να ανακαλύψει νέους καλλιτέχνες που ταιριάζουν στην αισθητική του και να παρακολουθήσει την πορεία τους απ’ τα πρώτα τους βήματα.

Μιλήστε μας για την ομάδα σας, πόσο καιρό υπάρχει, τι σχέδια και προγραμματισμούς έχει, τι ονειρεύεται;
Η ομάδα μας
Follow The White Rabbit έχει μόλις δύο μήνες ζωής. Κοιτάζει να κάνει ένα βήμα την φορά κι αυτήν την χρονική περίοδο προσπαθεί να κάνει το πρώτο της, που είναι φυσικά να διασχίσει την.. γέφυρα. Σίγουρα ονειρεύεται, όπως και κάθε μάδα, να μην είναι απλά άλλη μία ομάδα, να μην είναι όμως ούτε και πυροτέχνημα, αλλά να ’χει σταθερή ανοδική πορεία και να εξελίσσεται καθημερινά.

"Ευελπιστούμε να είμαστε μία ομάδα που θα σταθεί στον χρόνο και θα εξελίσσεται παράσταση με την παράσταση!"

rsz dsc2715

Το «Στη Γέφυρα» θα λέγαμε πως είναι ένα έργο κοινωνικό, που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους;
Ναι, θα μπορούσαμε. Κάτω απ’  το πέπλο του παραλόγου, θίγει πολύ σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που μας ταλανίζουν την σήμερον ημέρα. Ο κόσμος σίγουρα θα γελάσει αρκετά, όμως θα προβληματιστεί κιόλας.

Το κοινό θα πάρει τις απαντήσεις στα τρία ερωτήματα που θέτει η παράσταση, ή θα τα δώσει το ίδιο;
Μασημένη τροφή σίγουρα δεν θα πάρει στην παράστασή μας. Θα πάρει δουλειά για το σπίτι, θα προβληματιστεί και ευχόμαστε να πεισθεί πως αξίζει να ξεπεράσει τις φοβίες και τα αδιέξοδα του..

Η πληθώρα των παραστάσεων των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, έχει μόνο θετικό αντίκτυπο θεωρείτε, ή κάπου έχει χαθεί ο αυθεντικός στόχος;
Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έχουν δύο όψεις. Σίγουρα η πολυφωνία στην τέχνη είναι πολύ σημαντική και αναγκαία. Έχουν βγει πάρα πολύ καλές δουλειές. Όμως, έχουμε φτάσει στο σημείο να παίζονται 1.700 παραστάσεις τον χρόνο. Από μεγάλες παραγωγές, ως αρκετά μικρότερες να φυτοζωούν, ή και συχνότερα να μπαίνουν  και μέσα, αφού πολλές φορές παίζουν για να έρθουν φίλοι και συγγενείς. Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτηση, κάποιες ομάδες είναι αρκετά αξιόλογες και παρουσιάζουν φρέσκες ιδέες και εξελίσσουν την τέχνη και τον πολιτισμό στην χώρα μας κι άλλες απλά ήρθαν για να.. φύγουν!Ευελπιστούμε να μην είμαστε μία ακόμα ομάδα, αλλά μια ομάδα που θα σταθεί στον χρόνο και θα εξελίσσεται παράσταση με την παράσταση.

Οι νέοι στη χώρα μας μέσω της Τέχνης  πιστεύετε πως μπορούν να δώσουν το δικό τους αγώνα, να αντισταθούν σε κάθε γκρίζο, να μεταδώσουν το δικό τους στίγμα;
Αν πιστεύαμε το αντίθετο, τότε θα παύαμε να ασχολούμαστε με την τέχνη. Εφόσον είναι κάτι αχρείαστο, γιατί να χάνουμε τον χρόνο μας; Όμως, σαφώς και το πιστεύουμε. Η απάντηση σε κάθε ερώτημα είναι η τέχνη. Μπορούμε να νικήσουμε πολλούς «πολέμους» και κρίσεις μέσω της τέχνης. Μέσω της τέχνης βλέπουμε και τον παλμό της εποχής. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στις τέχνες. Μόνο έτσι θα είναι συνειδητός.. 

"Μέσω της τέχνης βλέπουμε τον παλμό της εποχής, o κόσμος πρέπει να είναι κοντά στις τέχνες!"

rsz dsc2952

Το "Στη Γέφυρα" θα παιχτεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8.45 και

την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 10 στο Θέατρο "Επί Κολωνώ"!!!

 

Οι FOLLOW THE WHITE RABBIT συστήνονται στο Νίκο Ελευθερίου κι όλους Εσάς!!!

 

 

primi sui motori con e-max