rsz dsc 5279

Έχετε συμμετάσχει πάλι σε κάποιο άλλο θεατρικό Φεστιβάλ;

Η παράσταση αυτή είναι η πρώτη μας συνεργασία, οπότε σαν ομάδα δεν έχουμε προηγούμενες συμμετοχές.

Τι προσφέρει κατά τη γνώμη σας ένα θεατρικό Φεστιβάλ, όπως είναι το “OffOffFestival” του «Επί Κολωνώ», τόσο σε μια θεατρική ομάδα, όσο και στο κοινό που το παρακολουθεί.

Το φεστιβάλ του "Επι Κολωνώ", δίνει τη δυνατότητα σε νέες ομάδες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε επαγγελματικές συνθήκες, και να τη δουν αρκετοί άνθρωποι μεταξύ των οποίων και άνθρωποι του θεάτρου. Επίσης, το off - off  μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για τη δημιουργία μιας παράστασης  που μπορεί να συνεχίσει την πορεία της και μετά το φεστιβάλ. Η συγκέντρωση τόσο διαφορετικών παραστάσεων σε ένα φεστιβάλ, δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου και να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες.

Μιλήστε μας για την θεατρική σας ομάδα z2, πόσο καιρό υπάρχει, τι σχέδια και προγραμματισμούς έχει, τι ονειρεύεται;

Γνωριστήκαμε σε ένα σεμινάριο υποκριτικής. Έκτοτε κάνουμε παρέα. Σχεδόν κάθε Κυριακή πρωί πίναμε τον καφέ μας, μιλώντας για θέατρο, κάτι που είδαμε, ή διαβάσαμε και συνεννοούμασταν ωραία.  Μέσα σε όλες αυτές τις κουβέντες αναφέρθηκαν και  οι «Ερωτικές Επιστολές Πορτογαλίδας Μοναχής» της Μαριάννας Αλκοφοράντο, ήταν μια ανάγκη της Χρυσούλας να δουλέψει αυτό το κείμενο και αποφασίσαμε να το δουλέψουμε μαζί. Αν και προερχόμαστε από διαφορετικές σχολές και έχουμε κάνει πολύ διαφορετικές συνεργασίες, με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι έχουμε κοινούς κώδικες και κοινή αντίληψη για το θέατρο. Η έρευνα που ξεκίνησε από το συγκεκριμένο έργο, ελπίζουμε να συνεχιστεί και με άλλα κείμενα, ώστε να αναπτύξουμε κι εμείς ακόμα περισσότερο την κοινή μας αντίληψη και  γλώσσα. Επίσης σκοπεύουμε να επαναλάβουμε την εν λόγω παράσταση και την επόμενη θεατρική περίοδο.

Το «Ερωτικές Επιστολές Πορτογαλίδας Μοναχής» θα λέγαμε πως είναι ένα έργο που μιλάει για τον ανεκπλήρωτο έρωτα; Και ο ‘αγώνας’ της Μαριάννας Αλκοφοράντο μέσα από τις επιστολές να κερδίσει τον αξιωματικό που αγαπά;

Αποτελούν έναν ύμνο στην ελευθερία και την ανεξαρτησία ενός φυλακισμένου ανθρώπου, ακόμη κι αν γεννιούνται από την παράδοξη συνθήκη μιας άλλης δέσμευσης, αυτήν του έρωτα. Ο έρωτας της Μαριάννας για τον Γάλλο αξιωματικό, ακόμα κι αν είναι χωρίς ανταπόκριση, την τροφοδοτεί με ένα πάθος που δίνει νόημα στην μέχρι τότε ανούσια ζωή της. Αυτό το πάθος γίνεται με τον καιρό πιο σημαντικό από τον άντρα που το ενέπνευσε. Μέσα από τις επιστολές παρακολουθούμε την πάλη ανάμεσα στο πάθος και τη λογική μιας γυναίκας που δεν επιτρέπει στον εαυτό της να καθησυχαστεί με ψευδαισθήσεις. 

"Η συγκέντρωση τόσων παραστάσεων σε ένα φεστιβάλ, δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου!" 

rsz dsc 5254

Το κοινό θα την γνωρίσει μέσα από τις εν λόγω επιστολές, θα συμπάσχει μαζί της, θα συμπαρασυρθεί από τα δικά της συναισθήματα; Τι είναι εκείνο που φωτίσατε σκηνοθετικά και ερμηνευτικά;

Αυτό που λέγαμε ενώ δουλεύαμε τις επιστολές, είναι ότι χίλιες γυναίκες δε φτάνουν για να αποδώσουν τα χιλιάδες συναισθήματα που νιώθει η Μαριάννα σε κάθε γραμμή των επιστολών της και που εναλλάσσονται μεταξύ τους με τρόπο ακανόνιστο. Αυτό που προσπαθήσαμε τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά είναι να αναδείξουμε τον διάλογο που ανοίγει τόσο με τον εραστή της όσο και με τον ίδιο τον εαυτό της. Επίσης, θεωρούμε ότι αποδίδουμε με συνέπεια τη μεταμόρφωση της Μαριάννας από τη μία επιστολή στην άλλη, καθώς προχωράει όλο και περισσότερο στη συνειδητοποίηση της αλήθειας. Το κοινό πιστεύουμε πως θα συμπάσχει μαζί της, αφού ο έρωτας είναι τόπος κοινός.

Η πληθώρα των παραστάσεων έχει μόνο θετικό αντίκτυπο θεωρείτε, ή κάπου έχει χαθεί ο αυθεντικός στόχος;

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι η πληθώρα των παραστάσεων μπορεί να έχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο.

Οι νέοι στη χώρα μας μέσω της Τέχνης πιστεύετε πως μπορούν να δώσουν το δικό τους αγώνα, να αντισταθούν σε κάθε γκρίζο, να μεταδώσουν το δικό τους στίγμα;

Η τέχνη είναι το ομορφότερο μέσο για όλα αυτά.

rsz dsc 5184

"Οι "Ερωτικές Επιστολές..." θα παιχθούν την Κυριακή 12/6 στις 8.45 και την Δευτέρα 13/6 στις 10

Η Θεατρική ομάδα z2 συστήνεται, παρουσιάζει, σχολιάζει στο Νίκο Ελευθερίου και σε όλους εσάς!!!

primi sui motori con e-max