rsz gorgoa pasaxalis2

Η ιστορία µας µεταφέρει στην πατρίδα του µικρού ψαρά, Πασχάλη, ένα µικρό νησί, κρυµµένο στην αγκαλιά του Αιγαίου πελάγους, του οποίου οι κάτοικοι ζουν κυρίως από το ψάρεµα. Το «Γοργονήσι» ​πήρε το όνοµά του από ένα µύθο που ήθελε γύρω από το νησί να υπάρχουν γοργόνες. Αυτόν τον κόσ « µο από αλάτι κοίτα να τον σεβαστείς Ότι υπάρχει είναι . κάτι άνθρωπε µην , ξεχαστείς ». Αγάπη για τον διπλανό µας και το περιβάλλον Το Αγλάτι ουσιαστικά είναι ένας πλούτος που υπάρχει στο συγκεκριµένο νησί. Όποιος το βρει, σταµατάει το ψάρεµα. Αυτό το έχουν κάνει οι ντόπιοι για να προστατεύσουν τις γοργόνες και το περιβάλλον. Το «αγλάτι είναι η αγάπη για τα πλάσµατα που ζουν στο αλάτι, δηλαδή τη θάλασσα». Πρόκειται για ένα παραµύθι, χωρίς ξύλινη γλώσσα και διδακτισµούς. ​Είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού πώς θα λάβει τα διάφορα νοήµατα. Μέσα από το διάλογο του ψαρά και της γοργόνας θα αντιληφθούµε πως πέρα από τον δικό µας µικρόκοσµο, υπάρχουν τριγύρω κι άλλοι πολλοί, διαφορετικοί, που ίσως αγνοούµε εντελώς ή δεν γνωρίζουµε καλά.

Παραµύθι : Ηλιοφώτιστη Παπαστεφάνου Προσαρµογή κειµένου : Eλένη Δηµητρουλάκη,Kωνσταντής Μιζάρας, Νάνσυ Σιδέρη Μουσική, στίχοι τραγουδιών : Nάνσυ Σιδέρη

Σκηνοθεσία : Kωνσταντής Μιζάρας

Επιµέλεια µουσικής : Eιρήνη Σγουρίδου

Σκηνικά αντικείµενα, κατασκευή και εµψύχωση κούκλας: Eλένη Δηµητρουλάκη

Αφήγηση και εκτέλεση µουσικής: Κωσταντής Μιζάρας , Ειρήνη Σγουρίδου Ηχογράφηση - µίξη : Bασίλης Σαλταγιάννης

Φωτογραφίες : Aνδρέας Νικόλης Οργάνωση Παραγωγής : Έλεν Μέλεν Η παράσταση ενδείκνυται για παιδιά όλων των ηλικιών

Διάρκεια λεπτά * 45

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: για 4 Σάββατα στις 18:00​ (4/02 - 11/02 - 18/02 και 25/02)

Εισιτήρια: 5 ευρώ​ | Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων) : 4 ευρώ

Τεχνοχώρος​ Εργοτάξιον

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος

(Δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη / Αγίου Δημητρίου) Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Τηλέφωνο: 6983930220​