DSC00269 2

Το δυναμικό Duo Yūgen που αποτελείται από τον βιρτουόζο βιολιστή Λαέρτη Κοκολάνη, κορυφαίο μουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και την αισθαντική πιανίστα Ελένη Νταφέκα, επιστρέφει θριαμβευτικά και φέτος με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό. 

Η συναυλία τους θα παρουσιάσει δύο εμβληματικά αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής συλλογής, ξεκινώντας με το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σεργκέι Προκόφιεφ που αποτελεί μια μουσική προσέγγιση και απόδοση της διαχρονικής ρομαντικής τραγωδίας που έγραψε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Επιπλέον το ντουέτο θα παρουσιάσει τη συμφωνική σουίτα «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, μια μουσική σύνθεση που αντλεί έμπνευση από τις σαγηνευτικές ιστορίες της Μέσης Ανατολής που παρουσιάζονται στην συλλογή παραμυθιών «Χίλιες και μία νύχτες». Την επιδέξια μεταγραφή των μνημειωδών αυτών έργων για βιολί και πιάνο έχει επιμεληθεί η διακεκριμένη βιολονίστα Lidia Baich και ο διεθνούς φήμης πιανίστας και μαέστρος Matthias Fletzberger. 

Η αυλαία της συναυλιακής βραδιάς θα ανοίξει με τα «Τέσσερα Ρομαντικά Μουσικά Κομμάτια» έργο 75 για βιολί και πιάνο του Αντονίν Ντβόρζακ. Μέσα σε αυτές τις συνθέσεις το βιολί και το πιάνο συμμετέχουν σε μία απολαυστική αλληλεπίδραση, δημιουργώντας μελωδίες που σχηματίζουν μία αφήγηση που θυμίζει έναν εκλεπτυσμένο και σχεδόν ερωτικό μουσικό διάλογο. 

Την συναυλία συμπληρώνει η δεύτερη Vocalise, έργο 34 από τις υπέροχες Ρομάντζες, με την υπογραφή τον μετρ του ρομαντισμού Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Το έργο αρχικά γραμμένο για φωνή και πιάνο, παρουσιάζεται εδώ σε μια σολιστική διασκευή όπου οι δύο μουσικές γραμμές ενώνονται αριστοτεχνικά σε ένα ασπρόμαυρο πιανιστικό καμβά. Αυτή η ξεχωριστή συναυλία παίρνει τα δύο νήματα, του ρομαντισμού και του παραμυθιού και υφαίνει μια πλούσια ταπετσαρία ήχου και μουσικής μαγείας που δεν θα αφήσει κανέναν ακροατή ασυγκίνητο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Antonin Dvořák: 4 ρομαντικά κομμάτια op. 75, για βιολί και πιάνο

Sergei Prokofiev: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (arr. by Baich, Fletzberger)

Sergei Rachmaninoff: Vocalise, op.34 no.14, για σόλο πιάνο (arr. by Zoltan Kocsis)

Rimsky Korsakov: «Σεχραζάντ» (arr. by Baich, Fletzberger)

 

Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος)       
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Ώρα έναρξης: 20.30    

Διάρκεια: 80 λεπτά (με διάλειμμα) 

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services: Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά: 2107234567 

και Online: www.ticketservices.gr/event/romance-and-fairytales