benetsanou

  • Η Νένα Βενετσάνου με τον Γιώργο Τοσικιάν στην κλασική κιθάρα  και τον Σόλη Μπαρκί στα κρουστά, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή, τον καλλιτέχνη που θεμελίωσε μια νέα εποχή στο Ελληνικό τραγούδι.

    Η συνεργασία της Νένας Βενετσάνου με τον Νότη Μαυρουδή αρχίζει το 1980, βασισμένη στην ιδιαίτερη σχέση της φωνής της με την κιθάρα και ακολούθησαν ρεσιτάλ, συναυλίες, ταξίδια, δισκογραφία, επιτυχίες, όταν όμως η εποχή των μπουάτ, στις οποίες έπαιζε ο Νότης Μαυρουδής, ήταν παρελθόν. Στις μπουάτ, τους μικρούς αυτούς χώρους, συντελέστηκε τότε, ένα πολιτιστικό θαύμα: Το ΝΕΟ ΚΥΜΑ, που δεν ήταν η ετικέτα μιας εταιρείας, αλλά μια μουσική Άνοιξη από τα νιάτα του 60, που με το λιτό τραγούδι τους κράτησαν ψυχές, σε πολύ δύσκολους καιρούς. Σπουδαίοι συνθέτες σύχναζαν εκεί για να πιάσουν τον σφυγμό της νέας γενιάς, ο Χατζιδάκις , ο Θεοδωράκης,  ο Μαμαγκάκης , ο Αντωνίου κ.ά. 

    Η Νένα Βενετσάνου, με τον Γιώργο Τοσικιάν, συνεργάτη του Νότη εδώ και 15 χρόνια και με την ιδιαίτερη παρουσία του Σόλη Μπαρκί, μας ταξιδεύουν στον Μουσικό Κόσμο του Συνθέτη, πλαισιώνοντας το έργο του και με τραγούδια λαϊκά και έντεχνα που αγαπούσε με πάθος ο Νότης, ως σολίστας.

    Σε μια δύσκολη στιγμή του τραγουδιού μας, που ο ήχος του έχει διογκωθεί, το αφιέρωμα αυτό προτείνει  τη θέρμη της παρέας και την ηδονή της ακρόασης.     

    Σας περιμένουμε στη φιλόξενη σκηνή του Πόλις, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 21.30, σε μια ξεχωριστή βραδιά με ποιοτική μουσική, καλό ποτό και εδέσματα finger food! 

    Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού στα βόρεια προάστια, όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

    Το «Πόλις» φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα που μας αφορούν: δρώμενα με περιεχόμενο.

“Πόλις” Πολυχώρος

Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
☎️ 210 8000009 – 210 2770181