ALYTH

Ένας νεαρός γιατρός στέλνεται σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Έξω από το χωριό, την Άλυτη, ζει μια παράξενη κοπέλα η Δανάη την οποία συναντά τυχαία σε μια βόλτα στο δάσος.  Η Δανάη ζει σε μια καλύβα με έναν πολύ μεγαλύτερό της άντρα, αποδιωγμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, επειδή πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που κάνει το δέρµα της να γίνεται σαν τον φλοιό του δέντρου. Ο Γιατρός, αποφασίζει έστω και μόνος του να προσπαθήσει να την θεραπεύσει, θα συνειδητοποιήσει όμως σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να επέλθει η σωτηρία της...   Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι πολύ δυνατό, όμως οι υπόλοιποι χαρακτήρες απλώς υπάρχουν και χωρίς υπόσταση, κάτι που κανει αδύναμη την όλη πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη αυτή κιν/κη προσπάθεια...

greek poster

Η ταινία έχει ήδη μια πολύ αξιοπρεπή φεστιβαλική καριέρα ξεκινώντας από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Τορόντο (TIFF). Προβλήθηκε  στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Βαρσοβίας και στο 60ο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης στο οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Best Location, όπως και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Γκόα (Ινδία), το 24ο Bucheon Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου (Κορέα), και το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης (Τουρκία). Στα φετινά βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ήταν υποψήφια για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, μακιγιάζ και ειδικά εφέ. Ήδη με τον αγγλόφωνο τίτλο Entwined η ταινία ετοιμάζεται για διεθνή εμπορική καριέρα. 

Παραγωγή: Ελλάδα/Βρετανία – 2019 

Διάρκεια: 89 λεπτά 

Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης 

Πρωταγωνιστούν: Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, John de Holland, Μαρία Εγγλεζάκη. 

σενάριο: John de Holland, Μίνως Νικολακάκης 

διεύθυνση φωτογραφίας: Θεόδωρος Μιχόπουλος

µοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

σκηνικά - κοστούµια: Χρύσα Δαπόντε

µουσική: Σωτήρης Δεµπόνος

ήχος: Γιάννης Αντύπας

επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Μάντζιος (MetaPost)

επεξεργασία ήχου: Power Media Productions

µακιγιάζ: Ιωάννα Συµεωνίδη

special makeup effects: Προκόπης Βλασερός

visual effects: Melancholy Star, Kent

παραγωγοί: Μίνως Νικολακάκης, Λιλέτ Μπόταση

σε συµπαραγωγή µε: Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου, EΡΤ, COSMOTE TV, Multivision, Authorwave, Melancholy Star

µε την υποστήριξη: Ελληνική Τεχνική 

εκτέλεση παραγωγής: Inkas Film Productions

διεθνείς πωλήσεις: Stray Dogs