GOLD web date NEW

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού

«Gold» - Iggy Pop, Danger Mouse, Stephen Gaghan, Daniel Pemberton

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το Gold είναι μια συναρπαστική περιπέτεια από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Stephen Gaghan (Syriana, Traffic). Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ και -για μια ακόμα φορά μεταμορφωμένος- Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) ενώ στο πλάι του εμφανίζεται η BryceDallasHoward (Jurassic World, The Help) και ο Édgar Ramírez (CarlosTVseries). Εκτός από τις εξαιρετικές της ερμηνείες και τις αναπάντεχες ανατροπές της, η ταινία ξεχωρίζει για την ανθρώπινη ιστορία της που πραγματεύεται τη φιλοδοξία, την εμπιστοσύνη, τη μέθη της επιτυχίας, την αλλοτρίωση από τον πλούτο, αλλά και την αγάπη.

Εμπνευσμένο από το σκάνδαλο της Bre-Minerals Corporation που ξέσπασε το 1993, όταν η εταιρία δήλωσε πως έχει ανακαλύψει ένα τεράστιο κοίτασμα χρυσού στην Ινδονησία, το Gold παρακολουθεί την περιπέτεια του χρυσοθήρα David Walsh και του γεωλόγου Michael Acosta στην ινδονησιακή ζούγκλα καθώς αναζητούν τον θησαυρό που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Διάρκεια: 121’

2 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

Σκηνοθεσία: Stephen Gaghan

Σενάριο: Patrick Massett, John Zinman

Παίζουν: Matthew McConaughey, Edgar Ramirez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Bruce Greenwood, Stacy Keach

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Robert Elswit