fel

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η  Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου,  με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες κάνει αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο.

Έχει, επίσης, προσκεκλημένο τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο, ο οποίος θα παρευρίσκεται στην προβολή της ταινίας του «Ο Εχθρός Μου» και θα συζητήσει με το κοινό του. 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου


Δευτέρα  3 Δεκεμβρίου 2018

“ Felices 140” (Ευτυχισμένα 140) της Gracia Querejeta

Η ταινία δείχνει αξιοπρεπείς ανθρώπους της μεσαίας τάξης να μετατρέπονται σε άπληστους και σφετεριστές, όταν τα χρήματα φτάσουν κοντά τους.

Βραβείο Γκόγια για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.

Ισπανία/2014/98’

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«Ο Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Μια ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά φορτισμένη ιστορία στη σύγχρονη Αθήνα, που σε φέρνει αντιμέτωπο με εσωτερικές συγκρούσεις και πολλαπλά διλήμματα.

Η ταινία κέρδισε 8 Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου,  δυο εκ των οποίων  δόθηκαν στον πρωταγωνιστή  Μανώλη Μαυροματάκη.

Ελλάδα/ 2013/103’


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

“Placido” του Luis Garcia Berlanga

Μια δραματική κωμωδία για την αληθινή αλληλεγγύη ενάντια στην ψεύτικη φιλανθρωπία. Η ταινία περιλαμβάνεται στα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ισπανία/1961/85’/ασπρόμαυρη.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη