AGIOS

Ο Γιώργος Ανδρέου συναντά άλλη μια φορά την αγαπημένη του
Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.

             Ο Γιώργος Ανδρέου και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων έχουν μεγάλη κοινή διαδρομή στον χρόνο, με σημαντικές συνεργασίες δισκογραφικές και επί σκηνής, συνέργειες που έχουν αφήσει μοναδικό αποτύπωμα στο τοπίο του σύγχρονου ελληνικού μουσικού πολιτισμού. Την φορά αυτή συμπράττουν σε μια μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο των εγκαινίων των "Παλαιών Σφαγείων", ενός ανακαινισμένου πολιτιστικού πολυχώρου με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη - δύο πολιτισμικές οντότητες με τις οποίες η πόλη των Πατρών έχει συνδεθεί μέσα στον χρόνο με λαμπρά δείγματα γραφής.

            Ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το έργο του για την  Ορχήστρα  Νυκτών  Εγχόρδων  "Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης",  έργο-αναφορά στον Καραγκιόζη (σε διαδικασία ηχογράφησης με την Ορχήστρα), σε στίχους σημαντικών Ελλήνων στιχουργών (Μ. Ελευθερίου, Δ. Καρατζάς, Θ. Γκόνης, Κ. Φασουλάς, Οδ. Ιωάννου, Ν. Ζούδιαρης, Φ. Δεληβοριάς, Ν. Μωραΐτης,  Χρ. Θηβαίος), εμπνευσμένο από μια ιδέα του εκλιπόντος Θανάση Τσιπινάκη, ιδρυτή και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας.
Θα παρουσιάσει επίσης τραγούδια από τα "Χελιδόνια της βροχής", την δισκογραφική του εργασία για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων σε στίχους του Διονύση Καρατζά, που τόσο αγαπήθηκε από το πανελλήνιο ακροατήριο, καθώς και γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του από άλλους κύκλους δισκογραφικών του εργασιών και καταθέσεων.
Ερμηνεύουν η καταξιωμένη κι αγαπημένη Ελένη Τσαλιγοπούλου (σταθερή στον χρόνο φίλη και ερμηνεύτρια των συναυλιών και της δισκογραφικής δράσης της Ορχήστρας), η Κορίνα Λεγάκη (που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο σημαντικών ερμηνευτών που έχουν συνεργαστεί με την Ορχήστρα) και ο Πατρινός (φίλος και συνεργάτης της Ορχήστρας) Θοδωρής Νικολάου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων επιμελείται (μετά την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη) από την Βάγια Ζεππάτου, με σημαντικά αποτελέσματα και αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις.
Την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

*Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εγκαινίων του ανακαινισμένου χώρου των «Παλαιών Σφαγείων» μέσω του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας Ιταλίας 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Πατρέων και συνδεδεμένο εταίρο τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας.  


*Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η είσοδος για το κοινό θα γίνεται με προσκλήσεις οι οποίες θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονικά.