MFI 2021 brochure

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) μετά από 22 χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε πείσμα των προκλήσεων που θέτει η εποχή του κορωνoϊού διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script Film Workshops.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τη γενικευμένη αβεβαιότητα, ο αριθμός και το επίπεδο των αιτήσεων ήταν εξαιρετικά υψηλό, καθιστώντας πολύ δύσκολη την επιλογή. Συγκεκριμένα, από τις 129 αιτήσεις που κατατέθηκαν από 210 δημιουργούς (σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς) από 39 χώρες (ανάμεσα στις οποίες από Αργεντινή, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανο, Συρία, Εκουαδόρ και Μαυροβούνιο), επιλέχθηκαν 50 κινηματογραφιστές με 25 σενάρια ταινιών, 3 σχέδια τηλεοπτικών σειρών, 6 υπό ανάπτυξη ντοκιμαντέρ και 6 εκπαιδευόμενοι βοηθοί καθηγητές. Επίσης, 2 ακόμα σχέδια ταινιών & 2 σχέδια ντοκιμαντέρ θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στοχευμένα με κατ’ ιδίαν συναντήσεις εκτός γκρουπ.

DSC07585

Όπως και πέρσι, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί υβριδικά – τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά – αλλά αυτή τη φορά, στη Νίσυρο θα μπορούν να έρθουν συμμετέχοντες από όλες τις χώρες τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ελλάδας και της ΕΕ.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Νίσυρο 2-16 Ιουλίου, αλλά θα είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά σε όλους τους συμμετέχοντες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Οι διαλέξεις θα διατίθενται ζωντανά αλλά και βιντεοσκοπημένες (on demand), ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν τα έργα τους τη στιγμή που πραγματικά το χρειάζονται.