NYAS

Το πολυβραβευμένο εμβληματικό μιούζικαλ «Cabaret» ανεβάζει το New York Acting Studio (NYAS) για 3 παραστάσεις, 26-27-28 Ιουνίου 2019, στο «Σύγχρονο Θέατρο» (Ευμολπιδών 45, Γκάζι).

Το «Cabaret» σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ στο χώρο του θεάτρου, αλλά και του σινεμά. Η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972 με τη Λάιζα Μινέλλι, απέσπασε οκτώ Όσκαρ κι έκανε το Cabaret πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.

Η παράσταση ανεβαίνει με 20 ηθοποιούς επί σκηνής και με διεθνούς φήμης συντελεστές: Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου Νίκου Κατή (καλλιτεχνικός διευθυντής του NYAS), τα σκηνικά-κοστούμια του Cabaret σχεδιάστηκαν από τον διεθνούς φήμης σκηνογράφο και ενδυματολόγο Kenny MacLellan, οι χορογραφίες είναι της διακεκριμένης Βρετανίδας χορογράφου Wendy Gibbins, η μουσική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Παγιάτη, οι φωτισμοί σχεδιάστηκαν από τον Σάκη Μπιρμπίλη, που έχει φωτίσει τις σημαντικότερες θεατρικές Σκηνές της χώρας.

Ο πληθωρικός Κομπέρ μας προσκαλεί στην ηδονική ζωή του βερολινέζικου καμπαρέ Κιτ Κατ του 1930.

Στο σκοτάδι του υπόγειου καμπαρέ παρελαύνουν οι γοητευτικές φιγούρες της ιστορίας: Η φιλόδοξη Σάλυ, νεαρή Αγγλίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια που κάθε βράδυ μαγεύει το ανάμεικτο ακροατήριο, ο νεαρός αμερικάνος Κλιφ που ήρθε στο Βερολίνο για να γράψει το μεγάλο του μυθιστόρημα, η Γερμανίδα ιδιοκτήτρια πανσιόν Σνάιντερ και η σχέση της με τον Εβραίο ιδιοκτήτη φρουταγοράς Σουλτς. Ρομαντικές ιστορίες αγάπης δυο ζευγαριών, που ζουν την γεμάτη όνειρα, πάθη, και αδυναμίες προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής του ’30 στο Βερολίνο.

Το Καμπαρέ Κιτ Κατ ζει τους φρενήρεις χορούς, τα φώτα των προβολέων και τους αυτοσχεδιασμούς του ευφυούς Κομπέρ παρασύροντας τους θαμώνες του στους ρυθμούς της νύχτας, ενώ έξω από αυτό η χώρα καταρρέει και ο ναζισμός αναδύεται.

Σεξουαλική απελευθέρωση, πολιτική, καταδίωξη ομάδων που διαφέρουν από τις επιταγές της ναζιστικής ιδεολογίας, σε ένα Βερολίνο που σφύζει από ζωή και ανάγκη για ελευθερία.  Στην ιστορία του Καμπαρέ διακρίνουμε την απάθεια της κοινωνίας που είναι ανήμπορη να αντιδράσει στη σκοτεινιά που απλώνεται απειλητικά και τον αντίκτυπο του ζοφερού καθεστώτος στις σχέσεις και την προσωπική ζωή των ηρώων.

 

 

Σκηνοθεσία: Νίκος Κατής

Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παγιάτης

Χορογραφία: Wendy Gibbins

Σκηνογραφία & Ενδυματολογία: Kenny MacLellan

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης & Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρω Γκόρτσου

Ηθοποιοί: Πέννυ Παπαδοπούλου, Θωμάς-Ernesto Γερούλης, Ναντίνα Εσκιτζοπούλου, Κωνσταντίνος-Ραφαήλ Μακρής, Δήμητρα Συλλούρη, Χρήστος Φλώρος, Γιώργος Κορφιάς, Ελένη Σωτηροπούλου, Ευάγγελος Κοντομούς, Νίκος Καρυδόπουλος, Μυρτώ Κιτεμέ, Ανδριάνα Ψυλλού, Ντέμυ Μπούκη, Άριελ Κράρουπ, Ελένη Πολυδούλη, Βασιλεία Μηναῒδη, Νίκος Κατής

Σχεδιασμός αφίσας: Αλεξάνδρα Πετούλη

Παραστάσεις:

Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ώρα 21:00

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου

 

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2103464380 2103211445, 6977906166.