S

Η θεατρική παράσταση “Σαμοθράκης Νήματα” δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του θεατρικού σεμιναρίου “documentary theatre” που οργάνωσε το θέατρο ΆΛΦΑ.ΙΔΕΑ κατά την περίοδο 2017 – 2018. Πρόκειται για μία σπονδυλωτή παράσταση με αληθινές ιστορίες και θρύλους, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, που έχουν ως κέντρο αναφοράς τους τη Σαμοθράκη.

DOCUMENTARYTHEATRE

Το documentarytheatreείναι το θέατρο που για τη συγγραφή του  σεναρίου χρησιμοποιεί ως πηγή προϋπάρχον και αληθινό υλικό από εφημερίδες, ιστορικά βιβλία, συνεντεύξεις κ.ά., ιδανικά χωρίς να αλλοιώνει το περιεχόμενο.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους. Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Η επιφάνεια του νησιού είναι 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.611 μέτρα και δίνει στη Σαμοθράκη τον τίτλο του 3ου ψηλότερου ελληνικού νησιού στο Αιγαίο μετά την Κρήτη και την Εύβοια. Το όνομα του βουνού είναι Σάος, αλλά οι ντόπιοι το ονομάζουν «Φεγγάρι» (όπως και την κορυφή του), καθώς είναι «τόσο ψηλό που κρύβει το φεγγάρι».Το ίδιο το όνομα του νησιού σημαίνει «ψηλή Θράκη» - από το αρχαιοελληνικό σάμος = υψηλή.

Διδασκαλία: Κώστας Γάκης, Άκης Φιλιός
Σκηνοθεσία: Άκης Φιλιός
Κείμενα: Αποστολούδιας Πέτρος, Βασιλείου Δημοσθένης, Δραγούμης Ίωνας, Παπανίκου Κατερίνα, Στεργίου Μανώλης, Τριανταφυλλάκης Κωνσταντίνος, ο Θίασος.
Δραματοποίηση: Ο θίασος
Μουσική: Άκης Φιλιός, Κώστας Γάκης, Κώστας Κωνσταντάτος
Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφία: Δάφνη Πανταζοπούλου
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ο θίασος
Ηθοποιοί: Δούσης Κίμωνας, Κακαβάς Παντελής, Καλησπέρη Αγγελική, Καραδάκη Ελένη, Κοσμίδου Φαίη Νατάσα, Μέλι Έλλη, Παπανικολάου Αλέξανδρος, Ρούσσου Σοφία, Σκάντζικας Κώστας, Ταρούση Δήμητρα, Τσιαμπούρη Δώρα, Τσούκνου Τερέζα, Φιλιός Άκης.

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου: 5 ευρώ (Γενική Είσοδος)

Πληροφορίες:

Τζίφας Χρήστος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας | Θέατρο Άλφα.Ιδέα