28 genethlia diavasi

 

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ γιορτάζει 28 χρόνια λειτουργίας
και παρουσιάζει στο θέατρο της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)

Σάββατο 24/11, ώρα 20.00 μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι στην Ελλάδα»

Δευτέρα 26/11, ώρα 20.30 θεατρική παράσταση «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ευχαριστούμε θερμά το θέατρο της ΑΣΚΤ για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Αρωγός στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις

«Ταξίδι στην Ελλάδα» (ομάδες μουσικής και χορού Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)

«Το τραγούδι για μένα είναι η χαρά της ζωής… Αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε!
Έχω περάσει δύσκολη ζωή, το τραγούδι με έσωσε, μου δίνει ζωντάνια και δύναμη.»
Δόμνα Σαμίου

Μία παράσταση μουσικής και χορού από τις ομάδες του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με χαρακτηριστικά τραγούδια και σκοπούς από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας (Θράκη, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα-Πελοπόννησος, Ήπειρος, Κρήτη, Νησιά, Μικρά Ασία). Παρουσιάζονται 25 τραγούδια και χοροί, ενώ η κάθε χορευτική ενότητα προλογίζεται με κείμενο.

Μουσική διεύθυνση και διδασκαλία: Δημήτρης Μητσοτάκης (Επιμορφωτής μουσικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)
Χορευτική διδασκαλία: Βαγγέλης Κουτσοπάνος (Επιμορφωτής φυσικής αγωγής-χοροδιδάσκαλος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)

«Το παλτό » του Νικολάι Γκόγκολ (ομάδα θεάτρου Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)

Ο Γκόγκολ καταγράφει στο Παλτό την ιστορία ενός ταπεινού δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος, οδηγημένος από την ανάγκη, αποφασίζει να αγοράσει, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, ένα παλτό. Προς στιγμή, η ζωή του φαίνεται να γίνεται καλύτερη, ωστόσο ένα ατυχές γεγονός θα τον φέρει αντιμέτωπο με την αναλγησία της γραφειοκρατίας εντείνοντας τελικά τη μοναξιά του και την κοινωνική απομόνωση.
Ο κόσμος του Παλτού είναι ο αιώνιος κόσμος των ανθρώπων εκείνων, που υπηρετούν έναν μηχανισμό, εντεταλμένο να υποτάσσει και να αποβλακώνει. Η προσπάθεια του Ακάκι Ακάκιεβιτς να ξεφύγει αποδεικνύεται μάταιη, καθώς στηρίζεται συμβολικά στην υλική πλευρά, παραβλέποντας εκείνο που πραγματικά είναι η ουσία, οι ανθρώπινες σχέσεις. Ένα έργο ύμνος στην ανθρώπινη ανάγκη για σχετίζεσθαι με ισότιμους όρους, μια βαθειά ανάγκη και των ανθρώπων σε απεξάρτηση και βασική προϋπόθεση για μια ζωή καθαρή, χωρίς ουσίες…

Διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία: Δημήτρης Μικιός (Επιμορφωτής θεάτρου ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)

Oι Ομάδες Μουσικής, Θεάτρου και Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού απαρτίζονται από απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, αλλά και φίλους – εθελοντές. Με σταθερές εβδομαδιαίες συναντήσεις και με τη βοήθεια Επιμορφωτών, οι Ομάδες στοχεύουν στη μάθηση, στην προσωπική και ομαδική βελτίωση και στην περαιτέρω καλλιέργεια των μελών τους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσιάζουν παραστάσεις – συναυλίες – δρώμενα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Προγράμματος.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.
Aπευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.
Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.