ififgenia3

Ο θίασος Καθρέφτης της Πέπης Οικονομοπούλου παρουσιάζει τα μονόπρακτα "Ο Χορός των Σκουπιδιών "και "Ιφιγένεια Life Style" από τις  6 Οκτωβρίου στο Studio Κυψέλης.


Δύο μονόπρακτα γραμμένα από την ίδια εμπνευσμένα από την εποχή μας όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί.

Στο πρώτο μονόπρακτο το επίκεντρο είναι ένας σκουπιδοτενεκές που τον διεκδικεί μια ομάδα ζητιάνες. Σαν πηγή ζωής, καταφυγίου , ελπίδας. Όταν τον ανοίγουν όμως τις περιμένει μια μεγάλη έκπληξη...

Στο δεύτερο μονόπρακτο παρακολουθούμε την πορεία της Ιφιγένειας που τα σύννεφα τ' ουρανού και τα κύματα της θάλασσας, την μεταφέρουν μακριά απ' την πατρίδα της που πνίγεται απ' τους καπνούς του πολέμου, στην ηλιόλουστη και γαλήνια παραλία μιας ευημερούσας χώρας. Εκεί της δίνει καταφύγιο μια οικογένεια πλούσιων αστών που όμως έχει κι αυτή τα προβλήματα της. Η αγνότητα και η καλλονή της Ιφιγένειας γοητεύει τους άντρες της οικογένειας και τα πράγματα περιπλέκονται.

Το θέμα του έργου είναι ο έρωτας κι ο πόλεμος, ο έρωτας και η επιβίωση, η επιβίωση που προκύπτει απ' τον έρωτα. Αλλά και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους κατοίκους μιας χώρας και στους ξένους που έρχονται σ' αυτήν για ένα καλύτερο μέλλον.

Η παράσταση χρησιμοποιεί όλα τα γνωστά μέσα: Αυτοσχεδιασμούς, σωματικό θέατρο, χορό, τραγούδι, video και πάνω απ' όλα είναι διαποτισμένη με βιτριολικό χιούμορ.

ifigenia4

Κείμενα/Σκηνοθεσία/Κοστούμια: Πέπη Οικονομοπούλου


Μουσική: Ο Θίασος

Φωνή: Νικήτας Τσακίρογλου

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Γίτσα Γεωργοπουλου, Καλλιόπη Μανδρέκα, Χρήστος Μαραθιάς, Αλέξανδρος Κλημόπουλος, Δήμητρα Χασιακή.

Στο video εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Βαλεντίνη Λουρμπά, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Γιώργος Σμπυράκης, Henry Kasongo και η Γίτσα Γεωργοπουλου

Διάρκεια: 60΄

Παραστάσεις: Σάββατο στις 18.30, Κυριακή στις 21.00

 

Είσιτήριο: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο), 5€ (ατέλειες)

 

Studio Κυψέλης

(Σπετσοπούλας 9)

Τηλ. Κρατήσεων: 210 881 9571, 6987728541

Έναρξη Παραστάσεων: 6 Οκτωβρίου 2018