21768211 10212590939920004 741512104959384754 αντιγόνη 2017

Μια σημαντική παράσταση με σημαντικούς συντελεστές μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βείκου στο Γαλάτσι, το Σάββατο στις 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ.

Στα αρχαία ελληνικά, υπερτιτλισμένη για την ευκολία της παρακολούθησης στη νεοελληνική γλώσσα.

Η μορφή της Αντιγόνης διασχίζει τους αιώνες. Είναι μια από τις πιο παλιές ιστορίες του κόσμου, που συνεχίζουμε ν’ αγαπάμε και να παραμένει νέα. Η απλή ανυπάκουη πολίτις που, μπροστά στον αυθαίρετο, άδικο στρατιωτικό νόμο του Κρέοντα που καταργούσε ακόμα και το δικαίωμα των νεκρών στην ταφή, πιστή στις παραδόσεις της και υπακούοντας μόνο στη συνείδησή της, έθαψε τον αδελφό της.

Η σκηνοθεσία έχει αρνηθεί σκηνικά εφέ, στόμφους και ιερατικές πομπές στον λόγο και την κίνηση. Μας διηγείται την ιστορία απλά.

Αυτή η αντιμετώπιση του έργου στην εξαιρετική απλότητά του, από τη μια, και η ανάδειξη της σκληρής πλευράς του στους έντονους σχεδόν ανακριτικούς διαλόγους, από την άλλη, –-Να είναι η χρήση του λόγου «στ’ αρχαία» που έκανε πιο αισθητή αυτή την σκληρότητα;-- είναι τα στοιχεία που καθιέρωσαν την επιτυχία της παράστασης και τη διάδοσή της.

Γιατί η «Αντιγόνη» του θεάτρου Εκστάν, ουσιαστικά διανύει την Τρίτη σαιζόν της διαδρομής της. Έχει γίνει γνωστή για την επιτυχημένη σύνδεση της παράστασης με την αρχαία ελληνική γλώσσα, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες που καταφέρνουν να έχουν άμεση απήχηση στο κοινό, να το συγκινούν και να αποκαλύπτουν την ουσία του έργου. Την αναζήτηση και τη βασανιστική αίσθηση του πράττειν το δίκαιο, την άρνηση στον τρόμο και τη βία της εξουσίας, το παιχνίδι με το πεπρωμένο.  

 Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και 2017 στο Κτήμα Αρβανίτη στον Άγιο Στέφανο, στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορος στις 5 Αυγούστου του 2017. Την 1η Αυγούστου η «Αντιγόνη» συμμετέχει στο φεστιβάλ της Τήνου.

Σκηνοθεσία

Γιάννης Σταματίου

Βοηθός Σκηνοθέτη

Ελένη Καταλιακού

Σκηνικά – Κοστούμια

Μπέτυ Λυρίτη

Μουσική

Χρίστος Θεσσαλονικεύς

Φωτισμοί

Παναγιώτης Μαζαράκης

 

Με σειρά εμφάνισης 12 ηθοποιοί

Αντιγόνη

Μαρίτα Βλασσοπούλου

Ισμήνη

Μίνα Καθέρη

Κρέων

Γιάννης Σταματίου

Φύλακας

Γιώργος Φώσκολος

Αίμονας

Μάριος Τσαμαντιώτης

Τειρεσίας

Κώστας Λάσκος

Άγγελος

Παναγιώτης Ξανθόπουλος

Ευρυδίκη

Χάρις Συμεωνίδου

Εξάγγελος

Γιάννης Καρζής

 

ΧΟΡΟΣ

Κορυφαίοι

Γιάννης Γιούλης,

Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

Μέλη

Ανδρέας Σταθογιαννόπουλος

 

Μάριος Τσαμαντιώτης

 

Κώστας Λάσκος

 

Χρίστος Θεσσαλονικεύς

Τιμή εισητηρίου: 10 ευρώ και 5 ευρώ(Φοιτητές, άνεργοι)

primi sui motori con e-max