OSXOINOBATHS1

Για να περπατήσει στο τεντωμένο σχοινί της δύσβατης επιλογής του: ο Σχοινοβάτης πάνω στο σχοινί πρέπει να βιώσει την απόλυτη μοναξιά. Την ίδια ώρα ο Ζενέ καταθέτει ένα «εγχειρίδιο ζωής» για τον καλλιτέχνη απέναντι στην τέχνη, και για τον άνθρωπο απέναντι στον κόσμο.

Ο Σχοινοβάτης πρέπει να απελευθερωθεί από το εγώ του και να προσφέρει στους πεινασμένους θεατές του Τσίρκου μια βίαιη ομορφιά και ίσως έναν βίαιο θάνατο. Να μπορέσει να αναμετρηθεί με το απόλυτο. Να χορεύει στο σχοινί σαν ένας άλλος όσο φωτίζουν οι προβολείς του Τσίρκου.  

Το κείμενο του Ζαν Ζενέ, γραμμένο το 1955, και με στοιχεία από την ποίηση, την αφήγηση και το δοκίμιο, βασίζεται στην πραγματική ιστορία της σχέσης του ίδιου συγγραφέα με τον 20χρονο ακροβάτη Αμπντάλα Μπεντάγκα, στον οποίο αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι, πληρώνοντας τους καλύτερους εκπαιδευτές και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη σκηνοθεσία του σόου του επάνω στο τεντωμένο σκοινί. Η ιστορία τους όμως δεν είχε αίσιο τέλος. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό του Μπεντάγκα σε μια περιοδεία, ο Ζενέ τον παρατάει. Εκείνος αυτοκτονεί και ο Ζενέ πέφτει σε βαριά κατάθλιψη. Θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1967.

Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Διασκευή: Ζωή Μαντά

Επιμέλεια από τη γαλλική γλώσσα: MicheleValley

Ερμηνεύουν: Βάλια Παπαχρήστου, Λευτέρης Παπακώστας

Εικαστικό περιβάλλον-κοστούμια: HOPE

Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου

VideoArt- Μουσική: COM.ODD.OR

Τσέλο:Φωτεινή Καλλιανού

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρέας Πάλλης

Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

Παραγωγή: Θέατρο Αργώ

 OSXOINOBATHS

A Small Argo full of Art, ΘεάτροΑργώ,

Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:30

Διάρκεια: 65’

Εισιτήρια: €12, €10 (μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και το ταμείο του θεάτρου

Πληροφορίες-Ταμείο θεάτρου: 210 520 1684